loading...

باشگاه فرهنگی ورزشی توفیق

برنامه های تاکتیکی

تمارض چیست ؟

معنی تمارض چیست؟

تمارض واژه ای عربی به معنی این است که شخصی به دروغ وانمود کند که بیماری یا کسالتی دارد. در واقع زمانیکه کسی برای فرار از مسئولیت ها یا وظایف ای که به او سپرده شده است خود را به بیماری و کسالت بزند، تمارض کرده است. انگلیسی واژه ی تمارض Malingering است که در معنی انگلیسی هم همان معنای به بیماری زدن خود بدون اینکه واقعا بیمار باشید می باشد. در تمارض کردن ممکن است شخص به عمد علائم یا نشانه‌ های جسمی یا حتی روانی دروغین یا اغراق‌ آمیزی را برای شانه خالی کردن از مسئولیت‌ ها و فرار از کار و وظیفه ایجاد کند. تمارض کردن در فوتبال نیز به معنی اغراق‌ در مصدومیت یا ضربه وارد شده به بازیکن برای جریمه شدن یا اخراج بازیکن تیم حریف است.

تمارض در فوتبال و فوتسال یا سایر ورزش هایی که به صورت فیزیکی ، بازیکنان با هم درگیری دارند می تواند به عنوان یک تاکتیک مدنظر قرار گیرد . در بسیاری از مسابقات مهم در دنیا ، با استفاده از تاکتیک تمارض ، مهره های مهم را تحت تاثیر قرار گرفتن و باعث اخراج آن ها و تغییر نتیجه بازی شده است. 

البته تاکتیک تمارض به عنوان یکی از تاکتیک های کثیف در ورزش های فیزیکی شناخته می شود. 

معنی تمارض در دیکشنری های مختلف 

  • خود را به بیماری زدن
  • خود را به ناخوشی زدن
  • خود را مریض وانمود کردن
  •  اظهار کسالت
  • بیمارنمایی
  • ناخوش نمایی

در ادامه قصد داریم برخی از جالب ترین و خنده دارترین فیلم ها و کلیپ های تمارض های دنیای فوتبال را بررسی کنیم.

یاسر عطارباشی بازدید : 127 سه شنبه 16 اسفند 1401 زمان : 14:04 نظرات (0)

ضربه والی در فوتبال

والی در مسابقات فوتبال به یک شوت هوایی اطلاق میشود. کاربرد این اصطلاح برای زمانیست که بازیکنان تیم در حال حمله، توپ ارسالی را به سمت بازیکن هم تیمی شان بفرستند و آن بازیکن، پیش از برخورد توپ به زمین، یک ضربه به آن بزند؛ به این معنی که قبل از برخورد توپ ارسالی به زمین، بازیکن با استفاده از سرش ضرب شوت را بزند. ضربه والی در فوتبال بر روی کیفیت یک بازیکن، اثری ندارد ولی بازیکن می تواند در بسیاری از مواقع، از این روش استفاده کند .

یاسر عطارباشی بازدید : 157 دوشنبه 08 اسفند 1401 زمان : 13:27 نظرات (0)

همه چیز راجب وینگر در فوتبال - وینگر چیست ؟

وینگر در فوتبال چیست ؟

وینگر (winger) لغتی انگلیسی بر گرفته شده از واژه ی wing به معنی بال یا جناح است. در فوتبال و ورزش های دیگری مانند هاکی به بازیکنی که از جناح راست یا چپ حمله می کند، وینگر راست (بال راست) و وینگر چپ (بال چپ) گفته می شود. وینگر در فوتبال (حال چه وینگر راست یا وینگر چپ)، هجومی‌ ترین و گلزن‌ ترین هافبک‌ است تا جایی که حتی عده‌ای وینگر را در پست مهاجم دسته‌ بندی می‌کنند یا آن را مساوی مهاجم کناری می‌دانند، چرا که معمولاً وینگر یا با مهاجم نوک در یک خط قرار دارد یا کمی از مهاجم عقب‌ تر است، هرچند معمولاً سهم زیادی از گل‌ های هر تیم را وینگرها ثمر می‌رسانند ولی وظیفه اصلی آن‌ ها گل‌ زنی نیست. وینگر معمولا با پاس رو به جلو، پاس رو عقب یا فرار از کناره‌ ها، مهاجم نوک را در موقعیت گل‌ زنی قرار می‌دهد، اگر چه در فوتبال سنتی این نقش تهاجمی کمتر بوده، و وینگرها همچون هافبک‌ های کناری بیشتر سانتر از جناحین می‌کردند ولی در فوتبال مدرن حتی از مهاجمان تخصصی هم در پست وینگر استفاده می‌شود. مثال هایی از مهاجمان تخصصی که در پست وینگر به کار گرفته شده اند، استفاده از رونالدو و دی‌ ماریا در در رئال مادرید توسط مربی تیم خوزه مورینیو و استفاده از روبن و ریبری در بایرن مونیخ توسط یوپ هاینکس در پست وینگر است.

در این تصویر وینگرها با رنگ قرمز و هافبک‌ های کناری با رنگ آبی مشخص شده‌ اند :

در این تصویر وینگرها با رنگ قرمز و هافبک‌های کناری با رنگ آبی مشخص شده‌اند.

وینگر در فوتبال

یاسر عطارباشی بازدید : 1037 چهارشنبه 26 بهمن 1401 زمان : 19:55 نظرات (0)

روش های حمل توپ در فوتبال

یکی از مهارت هایی که بازیکن فوتبال باید در آن مسلط باشد مهارت حمل توپ در فوتبال می باشد که به روش های مختلفی انجام می گیرد و هر بازیکن متناسب با شرایط و توانایی بدنی یا استیل مختص به خود می تواند از یکی از روش های حمل توپ استفاده کند.

حمل توپ در فوتبال به چند صورت، امکان پذیر است که از آن ها می توان به حمل توپ با روی پا، بیرون پا، داخل پا، کف و حتی پشت پا اشاره کرد. حمل توپ با پشت پا معمولاً نسبت به بقیه موارد، کم تر در فوتبال استفاده میشود.

بازیکن در زمانی که نیازمند سرعت است و قصد حمل توپ با بالاترین سرعت ممکن را دارد باید از قسمت روی پا استفاده کند ولی در زمان قرار گرفتن مدافع در کنار بازیکن حمل کننده توپ، بهتر است که بازیکن، توپ را با بیرون یا داخل پا به منظور دور نگه داشتنش از مدافع حمل کند. دقت کنید که در زمانی که توپ، حرکت میکند؛ نباید تحت هیچ شرایطی از پای بازیکن جدا شود؛ یعنی در اصطلاح باید توپ به پای بازیکن، چسبیده باشد! همچنین حرکت بازیکن باید به نحوی باشد که سرش رو به بالا باشد و نسبت به محیط اطرافش( آگاهی محیطی) دید کاملی داشته باشد.

زمينه سازي براي آموزش مهارتهاي فوتبال به خصوص تكنيك ها و مهارتهاي انفرادي نيازمند آماده سازي شرايط بدني در بازيكنان و به خصوص كودكان ميباشد كه مقدمه براي بهبود مهارتها در كودكان است . از سوي ديگر آماده نگه داشتن و افزايش مهارت در كار با توپ نيز نكته اي بر تمرينات تخصصي خواهد داشت .

حركتهاي پا به توپ ، چرخش و جا گذاشتن كنزها نمونه اي از تمريناتي هستند كه به بهبود كيفيت حمل توپ مي انجامد . تنوع در اينگونه تمرينات نه تنها باعث ميشود تا بازيكن كمتر احساس خستگي كند ، بلكه بازيكن شرايط مختلف حمل توپ را تجربه خواهد كرد ، از سوي ديگر اين تمرينات باعث تقويت قواي ساق هاي پا خواهد شد .

آموزش حمل توپ در فوتبال

در فیلم زیر می توانید مراحل مختلف و روش های حمل توپ در فوتبال را مشاهده کنید.


    یاسر عطارباشی بازدید : 454 دوشنبه 17 بهمن 1401 زمان : 19:46 نظرات (0)

    کامبک چیست و برترین کامبک های تاریخ فوتبال

    کامبک چیست؟

    کامبک تلفظ فارسی واژه ی انگلیسی come back است. هر چند که اصلی ترین معنی کامبک به انگلیسی یعنی بازگشتن اما به معنی دوباره موفق شدن و بازگشتن از موقعیت شکست به موقعیت پیروزی هم هست و به همین دلیل شاید شما بیشترین تعداد دفعاتی را که کلمه کامبک را شنیده اید استفاده از کامبک در فوتبال و دیگر ورزش ها توسط گزارشگران ورزشی است. به عنوان مثال اگر یک تیم فوتبال در یک مسابقه ۲ بر صفر عقب باشد و نهایتا بازی را ۳ بر ۲ ببرد، گزارشگر لفظ کامبک را برای آن به کار می برد که برای بازی های رفت و برگشتی هم صحت دارد. یعنی وقتی یک تیم بازی رفت را می بازد (به خصوص با نتایجی که اختلاف گل محسوس باشد)، اما در بازی بازگشت بتواند با نتیجه ای برنده شود که در مجموع نتایج دو بازی برنده ی نهایی شود، واژه ی کامبک را برای آن تیم به کار می برند.

    یاسر عطارباشی بازدید : 189 دوشنبه 03 بهمن 1401 زمان : 21:21 نظرات (0)

    پرتاب اوت در فوتبال

    اوت در فوتبال چیست ؟

    اوت یا out وقتی انجام می گیرد که توپ از منطقه مشخص در زمین فوتبال خارج می گردد. در این شرایط یکی از بازیکنان باید در جهت پرتاب اوت از بیرون از محدوده زمین اقدام کند. 

    پرتاب اوت با تاکتیک های مختلفی انجام می گیرد و می تواند به عنوان یک تاکتیک هجومی یا دفاعی مورد استفاده قرار گیرد.

    پرتاب اوت در فوتبال

     برای این که بازی را دوباره شروع کنید باید از روش پرتاب توپ اوت استفاده کنید. پرتاب توپ اوت، گل محسوب نمی شود.

    یاسر عطارباشی بازدید : 182 دوشنبه 03 بهمن 1401 زمان : 20:59 نظرات (0)

    جنگ روانی در فوتبال

    جنگ اعصاب ، جنگ روانی ، بازی کثیف همه به عنوان یک سبک یا برنامه ای شناخته می شود که می تواند توسط بازیکنان ، مربی و تماشاچیان اجرا شود که در ادامه سعی می کنیم به بررسی این موارد بپردازیم.

    با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و وارد شدن علم در ورزش و فوتبال ، علاوه بر پارامترهایی مثل بدنسازی ، تکنیک و تاکتیک می تواند موارد دیگری مثل ایجاد جنگ روانی در فوتبال امروزی نیز همچنان موثر باشد. در بسیاری موارد که تیم ها دارای قدرت های یکسان و عملکرد مشابهی باشند همین مسائل جزئی می تواند تعیین کننده نتیجه باشد .

    مربی که دارای قدرت ایجاد جنگ روانی باشد می تواند به راحتی نتیجه بازی را تغییر دهد . همچنین در بسیاری موارد بازیکنان بسیاری با تکیه بر بازی کثیف و ایجاد جنگ روانی توانسته اند ستاره ها و یا تیم های قدرتمندی را به چالش بکشند مثل ماجرای ماتراتزی در برابر زیدان که باعث قهرمان شدن ایتالیا در جام جهانی 2006 گردید.

    یاسر عطارباشی بازدید : 182 یکشنبه 18 دی 1401 زمان : 12:51 نظرات (0)

    آموزش پرس در فوتبال

    پرسینگ – Pressing در فوتبال به چه معناست ؟ 

    پرس در لغت به معنای فشار و در اصطلاح فوتبالی به معنی تحت فشار قرار دادن می باشد. پرسینگ از سه جهت قابل تقسیم شدن می باشد:

    الف)پرسینگ از نظر مورد اجرا به سه بخش تقسیم می شود: 1- پرس توپ 2-پرس بازیکن 3- پرس فضا

    ب)پرس از جهت مالکیت توپ به دو بخش تقسیم می شود:1-پرس درزمان حمله 2- پرس درزمان دفاع

    ج)پرس از لحاظ مکان اجرا به سه بخش تقسیم می شود: پرس درمنطقه ..1- دفاعی 2-میانی 3-هجومی

    یاسر عطارباشی بازدید : 570 جمعه 02 دی 1401 زمان : 18:27 نظرات (0)

    حرکات تکنیکی فوتسال

    فوتسال به عنوان یک بازی با توپ ، بسیاری از حرکات تکنیکی جذاب را در خود جای می دهد و به عنوان نوعی از فوتبال های خیابانی ، میتواند جذابیت های بسیاری برای بیننده فراهم کند. در اینجا قصد داریم چند فیلم جذاب در زمینه ارائه حرکات تکنیکی در فوتسال برای شما قرار دهیم.

    فیلم آموزش حرکات تکنیکی در فوتسال

    در این فیلم چند حرکت تکنیکی جذاب برای شما قرار دادیم

    حرکات تکنیکی در مسابقات فوتسال

    این هم فیلمی از حرکات تکنیکی که در مسابقات فوتسال توسط بازیکنان انجام شده


    برای مشاهده سایر فیلم ها به ادامه مطلب بروید

    یاسر عطارباشی بازدید : 358 دوشنبه 12 اردیبهشت 1401 زمان : 19:20 نظرات (0)

    انواع تاکتیک های فوتبال

    در این مقاله قصد داریم انواع تاکتیک های فوتبال را بررسی کنیم. 

    به صورت کلی تاکتیک در فوتبال به صورت زیر تعریف می شود : 

    تاکتیک عبارت است از انجام برنامه هاي دسته جمعی در سه زمان
    - حمله یا زمان مالکیت توپ
    - دفاع یا هنگام مالکیت حریف بر توپ
    - تغییر وضعیت یا انتقال

    افزودن تغییر وضعیت به زمانهاي بازي در فوتبال بر میناي تئوري لوئیس ونگال مربـی بـزرگ هلنـدي در فوتبـال صورت گرفته است. بر مبناي این تئوري انتقال یا تغییر وضعیت در فوتبال خود به دو قسمت تقسیم می شود:
    - تغییر وضعیت از دفاع به حمله
    - تغییر وضعیت از حمله به دفاع

    بر مبناي این نظریه زمان انتقال در فوتبال مدرن مهمترین بخش و تعیین کننده ترین زمان بازي است و کیفیت دو زمان دیگر یعنی دفاع و حمله تابع کیفیت و نحوه زمان انتقال است .
    هنگامی که راجع به تاکتیک صحبت می شود در مورد برنامه گروهی یا تیمی در یکی از سه زمان مـذکور در بـازي فوتبال صحبت می شود .
    لازم به ذکر است که تعداد بازیکنان حاضر در برنامه نیز حائز اهمیت است. براي مثال چنانچه ایده در مورد 2 تا 7 بازیکن باشد این برنامه ها گروهی است. چنانچه ایده براي تعداد بیشتري باشد ایده یک برنامه تیمی است. این تاکتیک ها می تواند براي خطوط مشخص (تاکتیکهاي خطوط) مناطق مشخص (منطقه اي یـا Zonal (و یـا نفـرات
    مشخص باشد .
    در مبحث تاکتیک کلمات دیگري نیز مطرح میشـوند .کلمـاتی از قبیـل اسـتراتژي ، نقشـه بـازي (Plan Game) و آرایش هاي تیمی .(Formations Team)در اینجا به مفاهیم اولیه این لغات نیز می پردازیم 

     

    استراتژي:به معناي ایدههاي کلی بازي در یک تیم است. براي مثال اینکه یک تیم فوتبال هجومی بازي می کنـد یا فوتبال تدافعی استراتژي بازي آن تیم است. اینکه آیا یک تیم توان پذس در زمین حریف را دارد یا خیر بسته بـه استراتژي بازي دارد. استراتژي بازي یک تیم بر مبناي واقعیتهاي، امکانات و توانائی هاي یـک تـیم تـدوین می شـود.
    مربیان مجرب معمولا نحوه انتخاب بازیکنان را بر میناي استراتژي بازي قرار می دهند. تیمهایی فیزیکی با تمایل به پرس از نفرات قوي در درگیريهاي یک در مقابل یک بهره میگیرند.

     

    نقشه بازي:(Plan Game (درمصاف با دو تیم مختلف، هر تیم نیازمند طراحـی برنامـه اي بـراي رویـارویی بـا حریف خود میباشد. هدف از این طرح حداکثر استفاده از توان تیمی خودي در مقابل نقاط ضـعف تـیم حریـف بـه هنگام حمله و حداکثر پوشش نقاط ضعف تیم خودي در برابر نقاط قوت حریف به هنگام دفاع میباشد که بایـد در راستاي استراتژي کلی تیم باشد .

     

    آرایشهاي تیمی:(Formations Team (نحوه قرار گرفتن بازیکنان یک تیم در زمین را ارایش تیمی می نامند.
    براي نشان دادن این ارایش ها از اعداد استفاده میشود که در آن اولین عدد مربوط به خط دفاع می باشد و آخـرین ان مربوط به خط حمله است. مجموع این اعداد برابر عدد 10 است. در این روش از آنجا که دروازبان معمـو لا ثابـت است و قابل تغییر نیست در محاسبه نفرات مد نظر قرار نمی گیرد و آرایش براي بازیکنان درون زمین ذکر میگردد.

    آموزش تاکتیک های فوتبال برزیلی 

    در این بخش مقاله ای آماده کردیم که به بررسی تاکتیک های تیم های فوتبال برزیلی می پردازد. 

    دانلود مقاله آموزش تاکتیک های فوتبال برزیلی

    یاسر عطارباشی بازدید : 755 پنجشنبه 23 شهریور 1396 زمان : 19:47 نظرات (0)

    انواع تمرینات در فوتبال

    اگر فوتبال حرفه ای بازی می کنید باید تمام آموزش هایی که می بینید حرفه ای باشد ، شما به احتمالا تمام این تمرینات را در تمرین های فوتبالی که داشته اید انجام داده اید ولی آیا می دانید چه تمرینی در چه حوزه ای قرار می گیرد ؟ یا اسامی تمامی تمرینات فوتبال را می دانید ؟ در این مطلب می خواهیم شما را با انواع تمرینات در فوتبال آشنا کنیم .

    تمرینات ایزوتونیک

    تمرینات ایزوتونیک یا پویا تمریناتی هستند که سبب افزایش قدرت و تغییر طول عضله در هنگام اعمال مقاومت می شوند در این روش از مقاومت هایی مانند دمبل، هالتر یا انواع دستگاه های تمرین قدرتی استفاده می شود. این تمرینات برای افزایش آمادگی عضلانی مردان و زنان در همه سنین و همچنین کودکان مناسب است. مثلا زانو را در هنگام اعمال مقاومت بشدت باز و بسته کند یا انجام حرکت جلو بازو .

    تمرینات ایزومتریک

    تمرینات ایزومتریک یا ایستا تمریناتی اند که عضله در برابر مقاومت خارجی منقبض می شود و نیرو اعمال می کند ولی طول آن تغییر نمی کن و نیز در قسمت های مختلف بدن حرکت ایجاد نمی کند. انجام تمرینات ایزومتریک علیه یک مقاومت در بالا بردن قدرت عضله مفید بوده ولی محدودیت هایی دارد. برای مثال مفصل زانو در زوایای ۳۰ ، ۶۰ ، ۹۰ ، ۱۲۰ ، ۱۵۰ درجه خم شود.

    تمرینات ایزوکنتیک‌

    در این تمرینات نیروی ثابت به بدن اعمال نمی شود بلکه بر حسب موقعیت بدن نیروی متناسبی به بدن وارد می شود و در عوض سرعت حرکت اعضای بدن بطور ثابت صورت می گیرد. در حقیقت کار کردن برای افزایش قدرت یعنی کار کردن با وزنه به صورتی که عضلات تحت فشار قرار گیرند . البته تمرینات ایزوکنتیک شاید بهترین روش باشد ولی دسترسی به وسایل آن مشکل است . اما روش ایزومتریک بدون کمترین وسیله خاص و روش ایزوتونیک با وسایل ساده تر قابل اجرا است . انتخاب نوع تمرینات بر حسب نیاز و امکان دسترسی به وسایل صورت می گیرد .

    تمرینات اینتروال

    تمرینات اینتروال یا متناوب شامل مراحل تمرین و استراحت می باشد.در تمرینات اینتروال دستگاه فسفاژن می تواند ATP بیشتر و دستگاه اسید لاکتیک ATP کمتری تولید می کند.در نتیجه تجمع اسید لاکتیک کمتر وخستگی متعاقب آن نیز کمتر دیده می شود . ATP منبع انرژی عضلات و کلیه سلول‌های بدن می‌باشد، ATP یا آدنوزین تری فسفات یک ترکیب بیوشیمیایی در بدن است که وظیفه ذخیره انرژی در بدن را برعهده دارد.

    تمرین هوازی

    به انواع ورزش هایی که بطور مستمر و طولانی مدت (بیش از ۲ دقیقه) طول می‌کشند و ضربان قلب در هنگام تمرین کمتر از۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب می‌باشد تمرینات هوازی و یا زیر بیشینه گفته می‌شود. دویدن و پیاده‌روی دوچرخه‌سواری، شنا در مسافت های طولانی مدت از انواع تمرینات هوازی هستند. تمرینات هوازی به دو روش صورت می‌گیرد:

    ۱ـ روش تداومی
    ۲- روش تناوبی (اینتروال)

     

    تمرین بی‌هوازی:

    یکی دیگر از انواع تمرینات در فوتبال تمرینات بی هوازی است که شما حتما با آن آشنا هستید ، تمرینات بی‌هوازی یا بیشینه به ورزش هایی گفته می‌شود که برای مدت زمان کوتاه (کمتر از ۲ دقیقه) و با شدت بیش از ۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب صورت می‌گیرد. ورزشهای مثل دوی سرعت ۱۰۰ متر و یا ۸۰۰ متر همچنین ورزش های گروهی مثل فوتبال، بسکتبال، والیبال از نوع تمرینات بی‌هوازی محسوب می‌شوند. هر چند زمان ورزش های گروهی مذکور بیش از ۲ دقیقه طول می‌کشد ولی باید توجه داشت یک فوتبالیست هنگام ۹۰ دقیقه بازی فوتبال تمام مدت بطور پیوسته در حال دویدن نیست بلکه در بین فعالیت به استراحت و یا تماشای بازی نیز می پردازد بنابراین این گونه ورزش ها در طبقه تمرینات بی‌هوازی جا می گیرند.

    تمرینات پلایومتریک

    باعث افزایش توان غیر هوازی عضلات می گردد. کلا این تمرینات بصورت انواع جهش ها و پرش ها صورت می گیرد. مثلا پرش به سمت بالا و شنا سویدی بصورت پرشی سبب تقویت و افزایش توان غیر هوازی هر کدام از عضلات مربوطه خواهد شد. باید بدانید که اگر از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار نیستید و مدت کمی است که تمرینات فوتبال را آغاز کرده اید ، تمرینات پلایومتریک را انجام ندهید چون در این حالت احتمال مصدومیت زیاد است .

    تمرینات ایستگاهی

    این تمرینات به گونه ای است که در چند مرحله به نام ایستگاه فعالیت های ورزشی مختلف انجام می گیرد.این تمرین تشابه زیادی با تمرینات اینتروال دارد و به صورت تمرین و استراحت متناوب انجام می گیرد. استراحت مربوط به هر ایستگاه با توجه به به شدت آن تعیین می شود. هرچه تمرین مربوط به یک ایستگاه سبک تر باشد استراحت متعاقب ان نیز باید کمتر باشد .
    مثال: ایستگاه ها:پرس سینه، پرش جفت پا، کرانچ، بارفیکس،اسکوات پرشی،بالا رفتن از طناب،دوسرعت،فیله کمر،طناب زدن

    تمرینات استقامتی

    تمرینات استقامتب تمریناتی هستند که طولانی مدت و با شدت کم اجرا می گردد و دو نوع است :

    ۱- استقامت عمومی
    ۲- استقامت موضعی

    الف) تمرینات استقامت عمومی

    این گونه تمرینات شامل تمریناتی است که در جهت تقویت سیستم قلبی ــ تنفسی انجام می گیرد. این گونه تمرینات شامل دو، شنا، جاگینگ(در جا دویدن)، طناب زدن،دوچرخه سواری و … می باشد.

    ب)تمرینات استقامت موضعی

    این تمرینات شامل تمریناتی است که در جهت تقویت یک یا چند عضله انجام می گیرد.مانند تمرینات باوزنه.(وزنه کم تکرار بالا)

     

    حال که با انواع تمرینات در فوتبال آشنا شدید و متوجه شدید که هر کدام از تمرینات چه هدفی دارند به راحتی می توانید انتخاب کنید تمرین را به چه مدت و با چه شدتی انجام دهید . البته اگر در تیم فوتبال باشید مربی با دانش و علم خود بهترین برنامه تمرینی را برای شما می چیند .

    مقاله تمرین های عملی در فوتبال

    برای دانلود مقاله اینجا کلیک نمایید. 

    یاسر عطارباشی بازدید : 658 سه شنبه 23 خرداد 1396 زمان : 22:11 نظرات (0)

    تاکتیک حمله در فوتسال

    حمله در فوتسال به روش ها و تاکتیک های مختلفی قابل انجام است که باید تنوع بالایی داشته باشد تا متناسب با شرایط تیم حریف ، در جهت رسیدن به هدف و گل ، نتیجه داشته باشد. فوتسال ممکن است ورزش ساده ای به نظر برسد، اما در عمل از آسان بودن فاصله ی زیادی دارد. توسعه ی تاکتیک های فوتسال و تکنیک های فردی می تواند سالها به طول بیانجامد. خوشبختانه کسانی هستند که به آموزش تاکتیک های مدرن فوتسال مشغول بوده و این دانش را در اختیار بقیه قرار می دهند. در ادامه این مقاله از توفیق کلاب به معرفی برخی از تاکتیک های فوتسال می پردازیم که توسط مربیان و بازیکنان حرفه ای امتحان شده اند.

    یاسر عطارباشی بازدید : 1056 یکشنبه 14 خرداد 1396 زمان : 19:18 نظرات (0)

    آموزش دفاع در فوتبال

    در این بخش قصد داریم به بررسی تاکتیک دفاع چهارنفره در فوتبال بپردازیم. 

    ارکان دفاع در فوتبال

    برخی از مهمترین ارکان دفاع تیمی در فوتبال عبارتنداز : 

    • جاگیری مدافعین
    • افساید گیری و تله آفساید
    • ایجاد برتری عددی در مناطقی که توپ قرار دارد
    • یک طرفه نمودن مسیر بازی
    • حریف گیری 
    • پوشش مناسب 
    • برتری درگیری های یک در برابر یک 
    • حوصله مناسب بازیکن

    تاکتیک دفاع در فوتبال

    در این قسمت به معرفی برخی از مهمترین تاکتیک های دفاع در فوتبال می پردازیم.

    drop برگشت خط دفاع و خط میانی روبه عقب ) .
    LINE THE HOLD ) در یک خط قرار گرفتن دفاع چهارنفره ) .
    OUT زمانیکه خط دفاع باید به سرعت رو به جلو حرکت کنند .
    SLIDE حرکت خط دفاع و خط میانی در عرض زمین / گرایش به سمت توپ .
    UP خط دفاع فقط به سرعت چند قدم به جلو حرکت میکند .
    SUEEZE زمانیکه فاصله مدافعین ، بازیکنان خط میانی و حمله یک تیم در طول وعرض زمین به حداقل میرسد.
    UP PRESS حریف صاحب توپ تحت فشار قرار میگیرد و در اطراف توپی برتري عددي ایجاد میشود 

    دانلود تاکتیک دفاع در فوتبال

    برای دانلود مقاله اینجا کلیک نمایید. 

    مقاله رفتار دفاع مدرن در فوتبال

    برای دانلود مقاله اینجا کلیک نمایید. 

    یاسر عطارباشی بازدید : 525 جمعه 18 فروردین 1396 زمان : 22:56 نظرات (0)

    آموزش شیرجه دروازه بان ها

    دروازه بانی فوتبال، یک بازیکن استثنایی در بین یازده بازیکن تیم فوتبال، به نام دروازه بان وجود دارد. دروازه بان باید زمان بازی دارای مهارت خاصی باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع تکنیک ها و مهارت هایی که دروازه بان ها در خصوص انجام شیرجه نیاز دارند بپردازیم.

    یاسر عطارباشی بازدید : 646 چهارشنبه 02 فروردین 1396 زمان : 18:21 نظرات (0)

    آموزش تاکتیک فوتسال

    آموزش تاکتیک های مدرن فوتسال

    فوتسال ممکن است ورزش ساده ای به نظر برسد، اما در عمل از آسان بودن فاصله ی زیادی دارد. توسعه ی تاکتیک های فوتسال و تکنیک های فردی می تواند سالها به طول بیانجامد. خوشبختانه کسانی هستند که به آموزش تاکتیک های مدرن فوتسال مشغول بوده و این دانش را در اختیار بقیه قرار می دهند. در ادامه این مقاله از باشگاه توفیق به معرفی برخی از تاکتیک های فوتسال می پردازیم که توسط مربیان و بازیکنان حرفه ای امتحان شده اند.

    یاسر عطارباشی بازدید : 1120 چهارشنبه 02 فروردین 1396 زمان : 18:16 نظرات (0)

    کرنر در فوتبال

    تعریف کرنر - قوانین کرنر در فوتبال و روش های اجرای آن

    ضربه کرنر چیست؟


    ضربه کرنر روشی دیگر برای شروع مجدد بازی است. هنگامی که توپ به بازیکن خودی برخورد کند و از خط عرضی کنار دروازه خودی رد شود، برای تیم حریف ضربه کرنر به دست می آید و داور و خط نگهداران (کمک داوران) موظف به اعلام کرنر هستند. ممکن است یک گل از راه ضربه کرنر به طور مستقیم به تیم حریف به ثمر رسانده شود.

    کرنر یک موقعیت مناسب گل زنی برای تیم مهاجم محسوب می شود، هرچند به اندازه یک ضربه پنالتی یا یک ضربه آزاد مستقیم در نزدیکی محوطه جریمه راحت نیست. بازیکنی که ضربه کرنر را می زند باید تا جایی که می تواند توپ را از بازیکنان حریف دور کرده و به هم تیمی های خود برساند.

    با ضربه کرنر می توان به طور مستقیم از ناحیه کرنر و یا به طور دو ضرب بعد از پاس دادن به هم تیمی خود گل زد.


    شروع ضربه کرنر در فوتبال یکی از جالب ترین و دشوار ترین مهارت ها برای کامل کردن یک بازی فوتبال است. ضربه کرنر مبارزه ای هوایی میان مدافعین و مهاجمین است. (10 موقعیت بازیکنان حرفه ای فوتبال و وظایف آن ها) در یک مسابقه تعداد ضربات کرنر اکثرا نشانه ی برتری و تسلط یک تیم بر تیم دیگر است.

     

    یاسر عطارباشی بازدید : 608 چهارشنبه 02 فروردین 1396 زمان : 14:18 نظرات (0)

    آموزش ضربه سر در فوتبال

    سر زدن در فوتبال

    سرپوش فوتبالی - سرزنی یک تکنیک در بازی فوتبال است که برای کنترل توپ با بهره‎گیری از سر به خاطر پاس دادن، شوت زدن و یا نجات دروازه انجام می شود. این حرکت میتواند در حالت ایستاده، پرش یا شیرجه انجام پذیرد. سر زدن در فوتبال تکنیکی مرسوم است و تقریباً در تمامی بازی های فوتبال به کار گرفته می شود.

    یاسر عطارباشی بازدید : 1155 شنبه 07 اسفند 1395 زمان : 20:21 نظرات (0)

    تاکتیک دروازه بان در فوتبال

    موضع و تاكتيك دروازه بان

    دروازه بان در درون دروازه با دو مسئله روبروست :

    • مواظبت از مواجه شدن با فوروارد (مهاجم) با تکنیک ، پر مهارت و سریع.

    • خسته شدن از ایستادن بیهوده در درون دروازه هنگامی که بر حمله بر روی دروازه اش بسیار کم است .

     باید همیشه در درون دروازه آماده باشد و از هر نقطه ای از زمین انتظار شلیک های سنگین را داشته باشد .

    مسئولیت دروازه بان در سه موقعیت (از درون دروازه بیرون آمدن ، ضربات کرنر و پنالتی) بسیار خطیر و در موقعیت توپ پخش کردن برای کمک به خط حمله تیم خودی بسیار یاری بخش است .

    توپ پخش کردن

    دروازه بان را می توان یکی از ارکان خط حمله به شمار آورد . زیرا او با ضربات بلند خود می تواند خط حمله تیمش را به خوبی تغذیه نماید . همینطور با پرتاب های زمینی و هوایی خود . منتهی دروازه بان باید در لحظه های شلیک ضربات بلند و پرتاب ها (زمین و هوایی) تاکتیک و الگوی تیم خود را در نظر داشته باشد.

    ضربه کرنر :برای دروازه بان یکی از موقعیت های خطرناک ضربات کرنر است . کرنر پس از عبور توپ از خط دروازه توسط بازیکنان تیم خودی ساخته و پرداخته می شود .

    دروازه بان هنگام شلیک ضربه کرنر باید در مقابل تیرکی (تیر دوم) که نسبت به مکان شلیک ضربه کرنر دورتر است قرار بگیرد . او باید قاعدتا کرنر هایی که بر روی منطقه دروازه فرستاده می شود مشت یا مهار نماید .

    ضربه پنالتی

    ضربه پنالتی یکی از موقعیت های بد و مایوس کننده برای دروازه بان است . در ضربات پنالتی هیچ انتظاری از دروازه بان برای مهار کردن توپ نمی توان داشت .

    مهار پنالتی ، صرفا به شانس و اقبال دروازه بان بستگی دارد . تنها تکنیکی را که دروازه بان های بزرگ برای مهار ضربه پنالتی بکار می برند این است که قبل از شلیک ضربه پنالتی ، دروازه بان حدس می زند که توپ به کدام سمت امکان دارد برود . سپس بعد از شلیک به همان سمت شیرجه برود . دروازه بان اگر خوش شانس باشد ، توپ به همان جهت خواهد آمد در غیر این صورت توپ به درون دروازه یا خارج خواهد رفت .

    بیرون آمدن دروازه بان از دروازه

    در حقیقت تنها کابوس دروازه بانی ضربه پنالتی نیست . بلکه هنگامی است که مهاجم (فوروارد) تیم مخالف تمام بازیکنان خودی را پشت سر نهاده و به سرعت به سمت دروازه پیش می آید . در ضربه پنالتی هیچکس کوچک ترین انتظاری از دروازه بان برای مهار کردن توپ را ندارد . اما در مورد بیرون آمدن از دروازه بان از دروازه روی دروازه بان حساب می کنند . حال در این موقعیت دروازه بان باید در درون دروازه بایستد؟ یا باید زاویه را برای مهاجم تیم مخالف تنگ نماید؟ کدامیک؟

    برای مهار کردن حمله مهاجم تنگ نمودن زاویه حمله بهترین راه ممکن است . اگر مهاجم تیم مخالف حالت شوت زدن را در فاصله 14 متری (یا بیشتر) دروازه به خود گرفت دروازه بان باید 1 تا 5/1 متر از دروازه بیرون بیاید تا زاویه شوت مهاجم را تنگ نماید. ولی اگر مهاجم به طرف دروازه پیشروی (کمتر از 14متر) کرد ، دروازه بان بلافاصله باید دروازه را ترک نماید و همراه با تنگ نمودن زاویه شوت به طرف مهاجم حرکت کند . برای گرفتن توپ از پاهای مهاجم ابتدا سر و سپس سایر قسمت های بدن بکار گرفته می شود .

    دروازه بانی در فوتبال

    در بین یازده بازیکن تیم فوتبال ، یک بازیکن استثنایی به نام دروازه بان وجود دارد . او باید از مهارت خاصی هنگام بازی برخوردار باشد . این مهارت به 3 قسمت تقسیم می شود :

    • انعطاف پذیری و نرمش عضلات (خاصیت ارتجاعی)

    • دست های محکم و استوار

    • پاهای قدرتمند و قوی برای رساندن هرچه بهتر توپ به منطقه دفاعی تیم مقابل

    مهمترین مسئولیت دروازه بان ، جلوگیری از ورود توپ به دروازه می باشد . همچنین یک دروازه بان باید باهوش و آگاه باشد زیرا توپ از جهت های مختلف (چپ ، راست ، جلو ، عقب و ...) ممکن است او را وادار به واکنش (عکس العمل) نماید . لذا دروازه بان باید از خاصیت انعطاف پذیری اندام استفاده نموده و گاهی اوقات با شیرجه های (دایو) بلند ، توپ را دفع نماید .

    مهار نمودن کامل توپ

    اصولا توپ خیلی سریع به طرف دروازه بان می آید و او همیشه باید سعی کند به جای دفع توپ آنرا مال خود سازد و کاملا مهار نماید. برای مهار نمودن صحیح اولا : بدن کاملا باید پشت توپ قرار گیرد . ثانیا : توپ را به وسیله پنجه های دست که از هم باز شده ، باید مهار نمود . زیرا کف دست برای مهار کامل توپ لغزنده و نامطمئن تشخیص داده شده .

    بعد از گرفتن توپ آنرا به طرف سینه ببرید و کاملا توپ را مال خود سازید .

    برای توپ های زمین سعی کنید پشت توپ قرار بگیرید و قبل از در اختیار گرفتن توپ یکی از زانو ها را روی سطح زمین قرار دهید تا توپ از میان پاهای شما به درون دروازه نرود .

    سپس توپ را بر روی سینه بیاورید و یا روی آن بیفتید . زیرا مهاجمین از این فرصت ها ، استفاده شایانی می نمایند .

    دفع نمودن و مشت کردن توپ

    در موقعیت هایی ، دروازه بان با توپ های بسیار سریع (سرکش) یا توپ های بلند (قوسی) مواجه می شود که مهار نمودن این توپ ها ، نامطمئن به نظر می آید و دروازه بان مجبور است توپ را مشت یا دفع نماید .

    مبتدیان عزیز سعی کنند ، مشت کردن توپ را ابتدا با دو دست و سپس با یک دست بیاموزند تا در مواقع ضروری بتوانید از دو راه ممکن ، یکی را انتخاب نمایید .

    بدن را کاملا پشت توپ قرار داده و توپ را به همان جهتی که آمده ، مشت کنید . به خاطر بسپارید که اگر بخواهید توپ را به طرفین مسیر پروازش ، مشت کنید . امکان اینکه توپ به دست شما برخورد نکند زیاد است و نتیجتا خطرناک خواهد بود .

    دروازه بان در دو موقعیت ، مجبور به دفع نمودن توپ است :

    • توپ های زمینی سریع ، به طرف گوشه های دروازه .

    • توپ های هوایی در طرفین دروازه بان و هم سطح با تیرک افقی دروازه .

    شیرجه های دروازه بان به طرفین خودش در یک حالت کشش بدنی کامل انجام می گیرد که در این شیرجه ها ، باید از کف دست برای منحرف نمودن توپ استفاده شود . به کار بردن پنجه ها صحیح نمی باشد . زیرا هنگام شیرجه رفتن بدن پشت توپ قرار ندارد .

    تنها عمل غلط و اشتباه ، دفع نمودن توپ به طرف بازی در حال جریان است .

    در شیرجه های هوایی هم از تکنیک شیرجه زمینی استفاده می شود. با توجه به اینکه هنگام فرود ، اول دست ها به سطح زمین فرود می آید و بعد به ترتیب شانه ، کمر و پاها.

    یک دروازه بان فقط در سایه تمرینات مرتب و منظم بدنی می تواند خود را در سطوح بالا تر و بهتر مطرح نماید .

    وظیفه دروازه بان تنها دفاع کردن گل نخوردن نیست بلکه او باید خط دفاع و حمله تیم خویش را با توپ هایی که می فرستد تغذیه نماید .

    ضربه های بلند دروازه بان

    وقتی دروازه بان تیمی سخت تحت فشار خط حمله تیم مقابل قرار می گیرد بهتر است توپ را با ضربه های بلند از منطقه خطر دور نماید. البته ضربه های بلند فقط برای رفع خطر نیست بلکه برای توپ پخش کردن به خطوط میانی و حمله خودی استفاده می شود .

    ضربه زدن از نوع شوت زدن به وسیله قسمت روی پا است. برای شلیک ضربه های بلند و پر مسافت پاهای دروازه بان باید از قدرت خوبی برخوردار باشند. هر ضربه بلند دروازه بان ، برای خط حمله تیم خویش می تواند آغازی برای زدن گل به تیم مقابل باشد .

    پرتاب توپ (هوایی)

    دروازه بان تنها بازیکنی است که می تواند از دست برای پرتاب توپ استفاده نماید . در مواقعی که دروازه بان و مدافعین تیم خودی تحت فشار زیادی قرار ندارند دروازه بان می تواند توپ را با دست برای مدافعین پرتاب نماید. این خود فرصت خوبی برای جا گیری بازیکنان میانی و خط حمله است .

    پرتاب توپ (زمینی)

    از پرتاب های زمینی برای فواصل بسیار نزدیک استفاده می شود که البته این نوع پرتاب از امتیاز پرتاب های هوایی برای جای گیری بازیکنان خودی برخوردار است .

    یاسر عطارباشی بازدید : 685 جمعه 22 بهمن 1395 زمان : 14:22 نظرات (0)

    انواع ضربه یا شوت در فوتبال

    ضــربه ها در فوتبال


    انجام مطلوب هر نوع ضربه به موقعیت بازي و وضـعیت تـوپ، اسـتقرار در مسـیر آن، انتخـاب سـطح تمـاس مناسب، نزدیکی سطح تماس به توپ و ارسال آن به سمت هدف بستگی دارد که به طور مختصر به بررسی هر یک از عوامل مذکور پرداخته میشود.


    1 -موقعیت بازي و وضعیت توپ :درك شرایط بازي در کلیه مهارتها از جمله ضربه، کنترل، دریبل و... اهمیت زیادي دارد. درك مسیر، سرعت، وضعیت، زاویه مناسب و جاگیري سایر بازیکنان نیز باید در ضـربه مـورد توجـه قرار گیرد .

     

    2 -استقرار در مسیر حرکت توپ: استقرار صحیح در مسیر حرکت توپ بازیکن را قادر میسـازد تـا از حـداکثر توانایی خود براي ارسال به موقع و دقیق آن به هدف سود برد.

    3 -انتخاب سطح تماس: چنانچه ذکر شد، از تمام اندامهاي مجاز بدن از جمله سر، بخشهاي مختلـف پـا، زانـو و سینه براي وارد کردن ضربه به توپ استفاده میشود. شرایط بازي، چگونگی موقعیـت تـوپ و وضـعیت قرارگیـري بازیکن نسبت به توپ عوامل تعیین کننده سطح تماس است .

     

    4 -نزدیکی سطح تماس به توپ: در نزدیکی سطح تماس با توپ براي شوت زدن یاپاس دادن به وسیله پا تجزیه و تحلیل اندامهاي موثر زیر اهمیت دارد و توجه به آنها در مراحل آموزش براي اجراي درست مهـارت الزامـی اسـت :
    الف -پاي تکیه: تقریباً در کلیه ضربهها این پا از ناحیه زانو خم میشود. براي ارسال تـوپ بـه مسـافتهاي کوتـاه و
    زمینی این پا در کنار و نزدیک آن و براي انجام ضربات بلند و قوسدار با مقداري فاصله در پشت توپ قرار میگیرد
    و وزن بدن را به هنگام شوت تحمل میکند .
    ب - پاي ضربه: عموماً پاي ضربه از ناحیه زانو خم میشود و با تابی مناسب به عقب برده میشود و با سرعتی کـه
    بستگی به نوع و هدف ضربه دارد به جلو رانده میشود. این پا در حالی که از ناحیه مفصل مچ ثابت است بـه تـوپ
    ضربه وارد میکند و پس از شلیک توپ به منظور دقت بیشتر مسیر توپ نسبت به هدف را تعقیب میکند.
    ج - بالا تنه: وضعیت بالاتنه در هنگام ضربه بستگی به ارتفاع توپ ارسالی دارد. براي فرستادن توپهاي هوایی، بـالا
    تنه عقبتر از توپ و براي توپهاي زمینی در بالاي توپ قرار میگیرد. دستها نیز نقش مهمی در حفظ تعـادل بـدن
    دارند.

     

    5 -ارسال توپ به هدف: مسیر حرکت توپ به محل ضربه و نیز چگونگی وارد شدن نیرو نسـبت، بـه قرارگیـري مرکز ثقل توپ بستگی دارد. ضربه به زیر مرکز ثقل باعث هدایت توپ در مسیر هوایی، ضـربه بـه بـالاي آن سـبب حرکت زمینی میشود، و وارد شدن ضربه به طرفین مرکز ثقل باعث چرخش توپ میشود که به اصطلاح آن را توپ (کاتدار) میگویند .

    فیلم زیباترین شوت ها در سال 2022

    در فیلم زیر می توانید برخی از زیباترین و جذابترین شوت ها را در سال 2022 مشاهده کنید.


    یاسر عطارباشی بازدید : 1665 چهارشنبه 29 دی 1395 زمان : 23:08 نظرات (0)

    کنترل توپ در فوتبال

    کنترل در فوتبال نقش بسزایی دارد و با توجه به ارسال توپ های بلند در جهت تغییر منطقه بازی و ایجاد موقعیت بهتر است بازیکنان از کیفیت بالایی در کنترل توپ بهره بگیرند. 

    انواع کنترل توپ در فوتبال

    به صورت کلی کنترل توپ در فوتبال به دو دسته کلی تقسیم می شود : 

    کنترل توپ های زمینی 

    کنترل توپ های هوایی

    که کنترل توپ های هوایی به مراتب سخت از کنترل توپ های زمینی می باشد.

    مهارت فوتبالیست درکنترل توپ کاملا مشهود است. هیچ بازیکنی بـدون ایـن مهـارت مهـم در بـازي موفـق
    نخواهد شد. در فوتبال مدرن و پیشرفته کنتـرل و تصـاحب مطلـوب و دلخـواه تـوپ،راه حـل مناسـب و اقـدام بـه حرکتهاي بعدي را میسر میسازد.
    اندامها و سطوحی که بیشتر درکنترل به کار میروند عبارت اند از :

    کف پا

    داخل پا

    بغل پا

    بیرون پـا،

    روي پـا،

    ساق پا،

    روي ران،

    شکم،

    سینه و سر.

     

    به طور عمده، هدف از کنترل توپ استپ کردن و ساکن کردن آن و یا هـدایت آن در مسیر دلخواه براي حرکات بعدي مثل دریبل، شوت، پاس .

     

    فیلم تمرین کنترل توپ ویژه مدارس فوتبال

    در بسیاری موارد شما به عنوان یک مربی فوتبال نیاز دارید که بازیکنان خود را از لحاظ کیفیت کنترل در وضعیت مناسبی قرار دهید هدف ما از قراردادن فیلم زیر در جهت تقویت این امر است.

     

    یاسر عطارباشی بازدید : 672 دوشنبه 27 دی 1395 زمان : 22:54 نظرات (0)

    ضدحمله در فوتبال

    ضدحمله زمانی رخ می دهد که حریف بازیکنانش را به سمت جلو برده و صاحب توپ می باشد زمانی که توپ را از دست می دهد تیم می تواند توپ را به سرعت به زمین حریف برده و در موقعیت ضدحمله قرار گیرد و می تواند متناسب با شرایط فرصت ایجاد شده از یکی از تاکتیک های حمله استفاده کرد. 

    اصل مهم در ضدحمله این است که توپ با سرعت و اطمینان و به صورت مستقیم به سمت زمین حریف منتقل شود. می توان از طریق پاس های روبه جلو و سریع به نوعی که حریف توانایی برگشت و دفاع را نداشته باشد جهت ضدحمله استفاده کرد. 

    دومین اصل در ضدحمله این است که انتقال از دفاع به حمله باید بوسیله پوشش نفرات بیشتر در موقعیت حمله ( برتری عددی ) انجام گیرد. 

    پاس در ضدحمله

    برخی از مهمترین ویژگی های پاس در ضدحمله عبارتنداز : 

    • ارسال پاس به صورت مستقیم به بازیکنی که در بهترین موقعیت و فرصت نسبت به دروازه حریف باشد
    • بهتر است پاس جهت ارسال برای مهاجم نوک به صورتی ارسال گردد که پشت سر آخرین مدافع حریف فرود آید
    • دقت شود که به هیچ وجه پاس ها به کناره ها ارسال نگردد چون امکان پوشش سریع را مهیا می کند. 
    • وقت مساله مهمی است که ضدحمله بسیار اندک می باشد و باید با سرعت ارسال پاس ها انجام گیرد.

    اشتباهات رایج در ضدحمله فوتسال

    در فایل زیر چند اشتباه رایج و مهم در ضدحمله در فوتسال معرفی شده است.

    تمرین ضدحمله در فوتسال

    چند تمرین مناسب جهت انجام ضدحمله در فوتسال در فایل زیر قرار داده شده است که می توانید جهت دانلود رایگان آن اقدام کنید.

    مقاله ضدحمله

    دانلود مقاله تمرین ضدحمله و اشتباهات رایج در ضدحمله

    یاسر عطارباشی بازدید : 612 چهارشنبه 01 دی 1395 زمان : 21:34 نظرات (0)

    جلسه تمرین مدرسه فوتبال

    جلسه تمرینی با هدف توسعه حرکت با توپ و حمایت از توپ

    موضوع تکنیک اصلی : حرکت با توپ و حمایت از توپ

    موضوع هماهنگی : شتاب ، سازگاری ، تغییر شکل ، تمایز ، ترکیبهای حرکتی و تعادل

    موضوع تکنیکی ثانویه : پاسکاری و شوتزنی

    موضوع تاکتیکی : دوئل ۱ × ۱

    مدت زمان تمرین : ۱۰۰-۸۵ دقیقه

     

    یاسر عطارباشی بازدید : 618 چهارشنبه 01 دی 1395 زمان : 17:56 نظرات (0)

    آسیب دیدگی لگن در فوتبال

    آسیب دیدگی لگن در فوتبال چیست ؟

    در فوتبال آسیب دیدگی های متعددی وجود دارد که یک نوع مرسوم و مخفی آن ، آسیب دیدگی لگن در فوتبال می باشد.

    آسیب‌دیدگی‌ در ناحیه لگن غالبا با آسیب‌دیدگی‌ در عضلات کشاله ران اشتباه گرفته می‌شود و در نهایت منجر به بیماری‌هایی همچون آرتروز می‌شود.

      هنگامی که یک بازیکن به دلیل برخورد با بازیکن دیگر دچار درد در ناحیه کشاله ران می‌شود، تصور می‌کند که این درد به دلیل کشیدگی این عضله است. با این حال محققان دریافته‌اند که در بعضی موارد این مشکل در کشاله ران ایجاد نشده بلکه در ناحیه لگن به وجود آمده است. این مشکل در بازیکنان نوجوان و جوان بیشتر دیده می‌شود که ناشی از در رفتن مفصل است که استخوان ران را به لگن متصل کرده است.

    مدیر این تحقیقات می‌گوید: مشکل در تشخیص در رفتگی مفصل لگن است تا درمان آن. اگر استخوان ران از جایگاه خود در لگن خارج شود درد ناشی از آن در کشاله ران حس می‌شود. بیشتر پزشکان این درد را کشیدگی عضله کشاله ران تلقی می‌کنند. بعضی از بیماران سال‌ها به پزشکان مختلف مراجعه می‌کنند تا در نهایت متوجه می‌شوند که مشکل از مفصل لگن است نه عضله کشاله ران.

    گاهی اوقات خارج شدن استخوان ران از جای خود باعث پاره شدن غضروف مفصلی می‌شود و دردهای زیادی در ناحیه لگن احساس می‌شود. اگر این مشکل درمان نشود در سنین 40 تا 50 سالگی علائم آرتروز آشکار می‌شود.

    در بازیکنان نوجوان در سنین 12 تا 15 سالگی این در رفتگی شایع است. این مشکل در ورزش‌هایی مانند فوتبال، دو و بسکتبال ایجاد می‌شود. در سنین نوجوانی استخوان‌ها هم‌چنان در حال رشد و قدرتمند شدن هستند. پریدن پیش از حد باعث آسیب رسیدن به این مفصل می‌شود و کم‌کم مفصل شکل خود را از دست می‌دهد. این مشکل را می‌توان با عمل جراحی برطرف کرد.

    این عمل آرترو سکوپی نام دارد که در آن جراحان قسمتی از استخوان را می‌تراشند و به حالت اولیه در می‌آورند. بدین شکل درد از بین می‌رود و کارایی تا حدود 90 درصد افزایش می‌یابد.

    هنوز امکان جلوگیری از این آسیب‌دیدگی‌ وجود ندارد. بیش از 600 هزار عمل جایگزین مفصل لگن در سال انجام می‌شود که به دلیل آرتروز مفصل لگن به آنها احتیاج است. بیش از 70 تا 90 درصد آرتروزها در ناحیه لگن به دلیل در رفتگی مفصل لگن ایجاد می‌شوند.

    یاسر عطارباشی بازدید : 646 دوشنبه 01 آذر 1395 زمان : 20:41 نظرات (0)

    تمرینات دروازه بانی

    تمرین­های دروازه­بانی

    قسمت اول:

     

    مقدمه:

    در ابتدا لازم است که این نکته را ذکر کنم که این تمرینات برای دروازه­بانانی می­باشد که اولا بدن آن­ها در حد آمادگی است و از اصول دروازه بانی تا حدی مطلع هستند. در این قسمت سعی می­شود با کمک خدا از تمرینات سبک شروع کرده تا به تمرینات مشکل و سخت برسیم.

     

    تمرینات فردی:

    قبل از هر چیز لازم است که دروازه­بان یک لباس مناسب تهیه کند، که شامل کفش فوتبال، دستکش و لباس می­باشد. در مورد لباس بهتر است که در زمستان از لباس ذخیم و شلوار گلری استرج استفاده کرد زیرا باعث می­شود که بدن سریع­تر گرم شود و دمای بدن برای مدت طولانی­تری بالا باقی بماند این عمل باعث می­شود تا گلر کمتر مصدوم شود و کارایی آن بیشتر شود همچنین بهتر است از لباس­های تیره استفاده کرد تا گرما زودتر جذب بدن شود اما اگر گلری لباس تیره دوست ندارد می­تواند زیر لباس دروازه­بانی خود یک تیشرت یا لباس تیره بپوشد، در مورد شلوار  یا شورت هم به همین صورت می­باشد البته اینها بهتر است که تیره باشند چون هم دیرتر کثیف می­شوند و هم باعث می­شود تا گلرهایی که قد کوتاه دارند بدن آن­ها بلندتر نشان داده شود.

    در مورد استوک (کفش فوتبال) باید حتما فیکس پا باشد نه کوچک و نه بزرگ تا در ضربات شوت گلر مشکلی ایجاد نشود و از استوک با پرچ­های پیچی آهنی هرگز استفاده نشود و کفش باید استاندارد و جنس آن زیاد خشک نباشد.

    در مورد دستکش هم بهتر است با هر دستکشی که گلر با آن راحتر است استفاده شود اما بهتر است که دستکش فیت دست یعنی کاملا قالب دست باشد تا در توپ­های هوایی مسلط­تر عمل کند. همچنین دستکش باید از چسبندگی مناسبی نیز برخوردار باشد، برای مشخص شدن چسبندگی هنگام خرید دستکش­ها را روی هم بمالید اگر براحتی روی هم لیز یا سر نخوردند بدانید می­تواند یک دستکش خوب باشد. (البته این یکی از راه­های مشخص شدن کیفیت دستکش است و بیشتر آن بر می­گردد به تجربه)

    حال به شرح تمرینات می پردازیم:

    اول باید گلر خود را به خوبی گرم کند که لازم است که با دویدن آرام حدود 10 دقیقه آغاز کند سپس کم­کم گام­های خود را سریع کند (یعنی گام بلند نه سرعتی) که این باید حدود 2-3 دقیقه باشد بعداز اینها باید کم­کم سرعت را کم کرد تا ضربان قلب آرام شود و بعداز آن حرکات کششی را انجام داد که بهتراست این حرکات را از بالا به پایین انجام داد. هر چقدر گلر حرکات کششی انجام دهد به نفع او می­باشد زیرا هم انعطاف و آمادگی بدنی او را بالا می­برد و هم باعث خوب گرم شدن عضلات خود می­شود. لازم به ذکر است هنگامی که می­خواهیم تمرین گلری انجام دهیم نباید بیشتر ازحد دویدن را انجام داد چون باعث خستگی گلر می­شود.

    بعداز انجام حرکات کششی گلر باید خود را با توپ گرم کند، بدین صورت که توپ را در دست بگیرد و در حال نرم دویدن چندین بار به زمین جلوی خود بزند و تا توپ به سینه او رسید آن را با دو دست به صورتی که دو دست حالت W انگلیسی پیدا کند جمع کند سپس توپ را بلندتر بزند تا توپ از سینه او بالاتر رود و آن را در هوا جمع کند (با همان حالت دست و تک­پا پرش کنید) این دو کار باید هر کدام حدود 10 دقیقه انجام شود. و بعد حرکات زیر را انجام دهد:

    -         توپ را دور سر خود از راست و چپ(و بلعکس) 10 بار بچرخاند.

    -         توپ را از بین کمر از راست و چپ(و بلعکس) 10 بار بچرخاند.

    -         پاها را از عرض شانه بیشتر باز کرده و توپ را به حالت 8 انگلیسی از چپ و راست با سرعت هر چه تمام 20 بار بچرخاند.

    -         پاها را باز کرده( بیشتر از شانه ) سپس توپ را به آرامی از بین پاها یک بار از کنار پای راست و یک بار از سمت پای چپ رد کنید و سپس بچرخید( از همان طرفی که توپ را رد شده) و وقتی توپ حدود یک متر از بین پاها از پشت رد شد بچرخید و سریع آن را جمع کند. مراقب باشید که توپ زیر دست و بدنتان قرار نگیرد.

    -         توپ را در سمت راست بدن در فاصله 2 متری گذاشته و 10 بار روی آن توپ دایب کوتاه بزند و آن را طوری که دست­ها پشت توپ و کشیده است با دو دست لمس کرده و به صورت مورب روی توپ بروید. برای سمت چپ هم همین کار را انجام دهد.

    لازم به توضیح است که در گرفتن توپ زمینی باید پایی که سمت توپ است کمی خم شود و حدود 30cm جلو بیاید و سریع آن را خم کنید به جلو(حدود 20 تا 30 درجه) و توپ را در جلوترین نقطه بگیرد.

    - روبروی دیوار ایستاده ( به فاصله40 متری) سپس توپ را محکم با دو دست روبروی صورت به دیوار زده و توپ را به شکل w و در حالی که دست کشیده به سمت جلو است گرفته و این حرکت را تا آنجا که می­توانید انجام دهید؛ زیرا بسیار تمرین مفیدی است و در گرفتن توپ­های ارسالی به روی دروازه و همچنین قوی شدن پنجه­های دست شما کمکتان می­کند. لازم به ذکر است که  این حرکت باید با در جا زدن پاها انجام شود هر چقدر این  حرکت را سریع­تر انجام دهید بهتر است.

    یاسر عطارباشی بازدید : 700 دوشنبه 01 آذر 1395 زمان : 20:34 نظرات (0)

    تکنیک های دروازه بانی فوتسال

    تکنیک های دروازه بانی فوتسال چیست ؟

    در ورزش فوتسال تکنیک های بسیاری جهت انجام دروازه بانی مناسب در فوتسال وجود دارد که می تواند در جهت افزایش مهارت های دروازه بانی بکار گرفته شود.

    آموزش تکنیکهای دروازه بانی

    دروازه بان مهم ترین و حساس ترین پست را در زمین بازی دارد چرا که اگر دیگر بازیکنان اشتباهی را مرتکب شوند قابل جبران است اما اگر دروازه بان کوچک ترین اشتباهی کند دیگر قابل جبران نیست و یک تیم ضرر می کند به همین دلیل تیم های بزرگ دنبال دروازه بانان خوب هستند تا از لحاظ دروازه خیالشان راحت باشد .

    دروازه بان های تیم سه وظیفه مهم به عهده دارند :

    • دفاع از دروازه
    • بکار بردن حملات سریع
    • یاری در تنظیم وضعیت مدافعان تیم


    دفاع از دروازه

    دروازه بان آخرین کسی است که می تواند از ورود توپ به دروازه جلوگیری کند و یا بر عکس مرتکب خطا شود . اگر دروازه بان اشتباهی مرتکب شود افراد تیم خطای او را غیر قابل بخشش می دانند . قدرت تهاجمی تیم بستگی به قدرت حفاظت دروازه بان از دروازه دارد . بنابراین دروازه بان ها در طول بازی حتی مواردی که با شکست مواجه می شوند باید خونسردی خود را حفظ کنند و بدان معنا است که باید از شخصیت بزرگی برخوردار بوده و بتوانند به سایر بازیکنان نیز اعتماد به نفس بدهند . دروازه بان باید در وسط دروازه قرار گرفته و مراقب دو طرف منطقه باشد . وحشتناک ترین توپ ها نیز در همین مناطق جای می گیرند . در جلوی دروازه بان ها نیز 5 الی 12 مدافع و مهاجم وجود دارند . دروازه بان ها از عوامل دیگری نیز باید آگاهی داشته باشند که عبارتند از : سختی زمین ، جهت و نیروی باد ، نور افکن های ضعیف در مسابقات بعد از ظهر ، وضعیت تابیدن خورشید بر روی مناطق مشخصی از زمین ، هیجان شدید در ارتباط با اهمیت عملکرد صحیح ، رگبار ناگهانی ، زمین مرطوب یا گلی و .. . در مورد این نکات فکر کرده و سپس به این سوالات جواب دهید :
    آیا حفاظت از دروازه راحت است ؟ چند مرتبه دروازه بانی برای شکست تیم خود ناجوانمردانه محکوم شده است ؟
    دروازه بان بودن امر ساده ای نیست . شاید تنها گلی که نمی تواند او را متهم کند ضربه پنالتی باشد . زیرا همه اطلاع دارند که شانس نجات توپ در چنین لحظه ای بسیار کم است و در مورد جای گرفتن توپ در دروازه ، دروازه بان مقصر نمی باشد .
    اگر تیم مقابل موفق به وارد کردن توپ در درون دروازه شود . دروازه بان بی لیاقت تشخیص داده شده و اگر مانع جای گرفتن توپ در درون دروازه گردد به عنوان قهرمان معرفی می گردد . یکی از بازیکنان برزیلی چنین می گوید :
    « محل و موقعیت دروازه بان به قدری مهم است که چمن جلوی او نباید رشد کند و همیشه باید کوتاه باشد . دروازه بان باید در تماس دائمی با توپ قرار گیرد و تمرینات سختی را در جهت چابکی و عکس العمل سریع شروع کند . »
    اگر می خواهید دروازه بان خوبی شوید باید تمام زاویای دروازه ، ضربات ، اشکال دیوار دفاعی ، شیوه های مختلف فوروارد های مقابل و مدافعان خود را فرا بگیرید . همیشه باید فاصله توپ از دروازه ، قسمتی از دروازه که تهدید می شود ، مسیر توپ و مانور های حریف را بررسی کنید . برای موفقیت در این امر تمرینات فیزیکی زیاد و آماده ساختن پاها ، شکم و بازوان ضروری است . شما باید از قوانین تعادل ، تور ، تیر افقی ، روش های نگه داشتن دست و پرتاب توپ اگاه باشید. دروازه بان ها بیشتر از تمام افراد تیم کار می کنند و هرگز به خود اجازه خارج شدن از وضع عادی را نمی دهند . قبل از متهم ساختن دروازه بان ها باید بدانید که نجات توپ قوی و پر قدرت آسان تر از توپ ضعیف است . هنگامی که از دور ناظر بر اجرای مسابقه هستید شاید تصور کنید که دروازه بان مرتکب اشتباهی شده ولی ممکن است این امر به دلیل یکی از نکاتی باشد که در بالا ذکر شد و در نتیجه نجات توپ در چنین مراحلی واقعاً دشوار است . وظیفه اول دروازه بان یعنی محافظت از دروازه بستگی به مدت یاد گیری ف تمرینات مداوم و تجربیات بسیار دارد . یک دروازه بان جوان نمی تواند در عرض یک شب به موفقیت دست یابد سال ها وقت برای یادگیری و مهارت در نکات محافظت از دروازه لازم است .

    بکار بردن حملات سریع

    وظیفه دوم دروازه بان یعنی به کار بردن حملات سریع نیز بسیار مهم است . محافظت از دروازه کافی نیست . شما باید دوباره توپ را به بازیکنان تیم برگردانیده و مطمئن شوید که آن را به یکی از افراد تیم که در وضع خوبی به سر می برد داده اید . بنا بر این قدرت تهاجمی تیم افزایش می یابد .
    همانطور که اطلاع دارید فقط زمانی که تیم توپی در دست دارد می توانید حمله را اجرا کنید . ممکن است به طرف بازیکن تیم خود توپ را پرتاب کنید و یا آن را در هوا حرکت داده و سپس پرتاب کنید . بنابراین تیم صاحب توپ باقی می ماند . بکار بردن حملات سریع احتیاج به همکاری سایر اعضای تیم با دروازه بان دارد . آنها می توانند حملات دروغی انجام داده ، به طرف فضای خالی دویده و توپ را دریافت کنند . برای یادگیری توام با موفقیت این تاکتیک دروازه بان مجبور به دنبال کردن اصول معینی می باشد . به عنوان مثال دروازه بان نباید توسط دست ها و پاها توپ را در منطقه عقب بیاندازد مگر در مواردی که بازیکن تیم دارای مراقبتی از طرف حریف نبوده و آماده دریافت توپ باشد . توپ را به خارج قسمتی که از آن نقطه آمده است پاس ندهید بلکه آن را به طرف دیگر و فضای بیشتر پاس دهید زیرا در آن نقطه بازیکنان کمتری وجود دارند . هرگز توپ را به طرف بازیکن تیم که از او مراقبت می شود پرتاب نکنید بلکه آن را به طرف بازیکنی پرتاب کنید که براحتی بتواند ان را تحت کنترل و نفوذ خود در آورده ، بر آن تسلط یافته و از منطقه دور کند .
    زمانی که قصد اجرای ضربه گل را دارید فراموش نکنید که برای بلند کردن توپ ، پای تکیه گاه خود را در پشت خط توپ قرار دهید . هنگامی که قصد ضربه زدن به توپی که در هوا قرار گرفته است دارید از قسمت خارج بالای پا استفاده کنید زیرا به تعیین جهت توپ کمک می کند . زمانی که توپ را پرتاب می کنید دروازه بان می تواند آن را به طرف پایین فرستاده ، در اطراف زمین چرخش انجام داده ، مانند سرو تنیس آن را از بالای شانه پرتاب کرده و یا پرتاب بیسبال را انجام دهید . در تمام این پرتاب ها باید توپ را به حالت تعادل در کف دست خود نگاه داشته و با انگشتان محکم بگیرید . تا زمان پرتاب می توانید توپ را با استفاده از دست دیگر محکم تر بگیرید . در زمینه تمام این پرتاب ها تمرین کنید بنابراین به طور اتوماتیک می توانید توپ را به نقطه دلخواه بفرستید . با اجرای تمرینات همچنین متوجه می شوید که چه نوع پرتابی برای شما مناسب بوده و با شرایط بدنی سازگاری دارد .
    زمانی که برای گرفتن توپ از دروازه خارج می شوید با حریف به طرف دروازه می آید لحظه ای درنگ نکنید و به سرعت تصمیم بگیرید زیرا زمانی برای تغییر تصمیم وجود ندارد . هنگامی که از دروازه خارج می شوید تمام مسیر را طی کنید . تصمیم قاطع نیز در این امر به شما کمک می کند . زمانی که دروازه بان قاطع از دروازه بیرون می آید ترس مخصوصی به مهاجم راه می یابد . استثنایی در این مورد وجود دارد و آن هنگامی است که یکی از مدافعان تیم میان دروازه و مهاجم قرار می گیرد .در چنین حالتی به طرف عقب بر گردید یا در مسیر مدافع پیش روید . از دروازه محافظت کنید و زاویه را تنگ سازید طرز عمل بستگی به جهت دویدن مهاجم و مدافع دارد . تکنیک دیگری که توسط دروازه بان های معروف اجرا شده این است که قبل از شوت مهاجم انتظار بکشید و منتظر نیم ثانیه ای باشید که او به توپ نگاه می کند . در چنین لحظاتی دروازه بان ها به جلو پریده و توسط دست ها یا بدن از ورود توپ به داخل دروازه جلوگیری می کنند . اگر دروازه بان ها زمان و طریقه صحیح بیرون آمدن از دروازه را فرا بگیرند مسلما مرتکب اشتباه کمتری شده و موفقیت های جالبی کسب می کنند .

    یاری در تنظیم وضعیت مدافعان تیم

    وظیفه سوم دروازه بان یعنی یاری در تنظیم وضعیت مدافعان نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است . هنگامی که دروازه بان با زمین بازی روبرو می شود می تواند پیشرفت بازیکنان را بررسی و وضعیت افراد تیم را تنظیم کند و در مورد وضعیت بازیکنان تیم مقابل برای خود تفسیری کند . دروازه بان های خوب می توانند افراد تیم را به محافظت و مراقبت از حریف یا قطع هر گونه پاس یا شوت غیر لازم تشویق کنند

    تمرینات دروازه بان



    دروازه بان فوتبالیستی مانند دیگران نیست . او این حق را دارد که توپ را با دست بگیرد . او در عین حال جای مخصوصی دارد که هیچ تناسبی با جای بازیکنان دیگر ندارد . او برای رسیدن به آمادگی بدنی ، مانند یاران دیگر باید تمرین کند . تمرینات او باید مخصوص و جدا از دیگران باشد .

    توپ گیری از جلو و در سطح زمین :

    پاها کشیده ، دستها را کاملا به جلو می برد و توپ را می گیرد . قدرت توپ هایی را که برای دروازه بان می فرستید ، متنوع کنید و شوت های خود را نیز سریع تر انجام دهید .  

    توپ گیری از پهلو و در سطح زمین :

    دروازه بان فورا گامی به پهلو برداشته و با دو دست خود توپ را بر می دارد .

    توپ گیری در هوا :

    زانو ها کشیده و منقبض ، دستها را به حالت باز جلو برده، توپ را گرفته و آن را به سمت بدن می آورد . تمرین دروازه بان شامل حرکات بسیاری است . پرتاب توپ با دست یا شلیک آن با پا برای او ، قدرت توپ را تغییر می دهد . بیشتر توپ را به دروازه شوت کنید تا بازده بیشتری داشته باشد و وقف تلف نشود .

    دروازه بان همیشه باید جهش کند و آرام نگیرد . او باید به حالت نشسته ، درازکش ، از پشت یا ایستاده از مقابل توپ را مهار یا دفع کند .
    بازیکنان دیگر در پایان تمرین برای آزمایش ضربات آزاد ، پنالتی ، کرنر و غیره باید با دروازه بان تمرین کنند .

    موضع و تاکتیک دروازه بان

    دروازه بان در درون دروازه با دو مسئله روبروست :

    • مواظبت از مواجه شدن با فوروارد (مهاجم) با تکنیک ، پر مهارت و سریع.
    • خسته شدن از ایستادن بیهوده در درون دروازه هنگامی که بر حمله بر روی دروازه اش بسیار کم است .

    بنابراین دروازه بان باید همیشه در درون دروازه آماده باشد و از هر نقطه ای از زمین انتظار شلیک های سنگین را داشته باشد .
    مسئولیت دروازه بان در سه موقعیت (از درون دروازه بیرون آمدن ، ضربات کرنر و پنالتی) بسیار خطیر و در موقعیت توپ پخش کردن برای کمک به خط حمله تیم خودی بسیار یاری بخش است .

    توپ پخش کردن

    دروازه بان را می توان یکی از ارکان خط حمله به شمار آورد . زیرا او با ضربات بلند خود می تواند خط حمله تیمش را به خوبی تغذیه نماید . همینطور با پرتاب های زمینی و هوایی خود . منتهی دروازه بان باید در لحظه های شلیک ضربات بلند و پرتاب ها (زمین و هوایی) تاکتیک و الگوی تیم خود را در نظر داشته باشد.
    ضربه کرنر :برای دروازه بان یکی از موقعیت های خطرناک ضربات کرنر است . کرنر پس از عبور توپ از خط دروازه توسط بازیکنان تیم خودی ساخته و پرداخته می شود .
    دروازه بان هنگام شلیک ضربه کرنر باید در مقابل تیرکی (تیر دوم) که نسبت به مکان شلیک ضربه کرنر دورتر است قرار بگیرد . او باید قاعدتا کرنر هایی که بر روی منطقه دروازه فرستاده می شود مشت یا مهار نماید .

    ضربه پنالتی

    ضربه پنالتی یکی از موقعیت های بد و مایوس کننده برای دروازه بان است . در ضربات پنالتی هیچ انتظاری از دروازه بان برای مهار کردن توپ نمی توان داشت .
    مهار پنالتی ، صرفا به شانس و اقبال دروازه بان بستگی دارد . تنها تکنیکی را که دروازه بان های بزرگ برای مهار ضربه پنالتی بکار می برند این است که قبل از شلیک ضربه پنالتی ، دروازه بان حدس می زند که توپ به کدام سمت امکان دارد برود . سپس بعد از شلیک به همان سمت شیرجه برود . دروازه بان اگر خوش شانس باشد ، توپ به همان جهت خواهد آمد در غیر این صورت توپ به درون دروازه یا خارج خواهد رفت .

    بیرون آمدن دروازه بان از دروازه

    در حقیقت تنها کابوس دروازه بانی ضربه پنالتی نیست . بلکه هنگامی است که مهاجم (فوروارد) تیم مخالف تمام بازیکنان خودی را پشت سر نهاده و به سرعت به سمت دروازه پیش می آید . در ضربه پنالتی هیچکس کوچک ترین انتظاری از دروازه بان برای مهار کردن توپ را ندارد . اما در مورد بیرون آمدن از دروازه بان از دروازه روی دروازه بان حساب می کنند . حال در این موقعیت دروازه بان باید در درون دروازه بایستد؟ یا باید زاویه را برای مهاجم تیم مخالف تنگ نماید؟ کدامیک؟
    برای مهار کردن حمله مهاجم تنگ نمودن زاویه حمله بهترین راه ممکن است . اگر مهاجم تیم مخالف حالت شوت زدن را در فاصله 14 متری (یا بیشتر) دروازه به خود گرفت دروازه بان باید 1 تا 5/1 متر از دروازه بیرون بیاید تا زاویه شوت مهاجم را تنگ نماید. ولی اگر مهاجم به طرف دروازه پیشروی (کمتر از 14متر) کرد ، دروازه بان بلافاصله باید دروازه را ترک نماید و همراه با تنگ نمودن زاویه شوت به طرف مهاجم حرکت کند . برای گرفتن توپ از پاهای مهاجم ابتدا سر و سپس سایر قسمت های بدن بکار گرفته می شود .

    دروازه بانی

    در بین یازده بازیکن تیم فوتبال ، یک بازیکن استثنایی به نام دروازه بان وجود دارد . او باید از مهارت خاصی هنگام بازی برخوردار باشد . این مهارت به 3 قسمت تقسیم می شود :

    • انعطاف پذیری و نرمش عضلات (خاصیت ارتجاعی)
    • دست های محکم و استوار
    • پاهای قدرتمند و قوی برای رساندن هرچه بهتر توپ به منطقه دفاعی تیم مقابل


    مهمترین مسئولیت دروازه بان ، جلوگیری از ورود توپ به دروازه می باشد . همچنین یک دروازه بان باید باهوش و آگاه باشد زیرا توپ از جهت های مختلف (چپ ، راست ، جلو ، عقب و ...) ممکن است او را وادار به واکنش (عکس العمل) نماید . لذا دروازه بان باید از خاصیت انعطاف پذیری اندام استفاده نموده و گاهی اوقات با شیرجه های (دایو) بلند ، توپ را دفع نماید .


    مهار نمودن کامل توپ


    اصولا توپ خیلی سریع به طرف دروازه بان می آید و او همیشه باید سعی کند به جای دفع توپ آنرا مال خود سازد و کاملا مهار نماید. برای مهار نمودن صحیح اولا : بدن کاملا باید پشت توپ قرار گیرد . ثانیا : توپ را به وسیله پنجه های دست که از هم باز شده ، باید مهار نمود . زیرا کف دست برای مهار کامل توپ لغزنده و نامطمئن تشخیص داده شده .
    بعد از گرفتن توپ آنرا به طرف سینه ببرید و کاملا توپ را مال خود سازید .
    برای توپ های زمین سعی کنید پشت توپ قرار بگیرید و قبل از در اختیار گرفتن توپ یکی از زانو ها را روی سطح زمین قرار دهید تا توپ از میان پاهای شما به درون دروازه نرود .
    سپس توپ را بر روی سینه بیاورید و یا روی آن بیفتید . زیرا مهاجمین از این فرصت ها ، استفاده شایانی می نمایند .


    دفع نمودن و مشت کردن توپ

    در موقعیت هایی ، دروازه بان با توپ های بسیار سریع (سرکش) یا توپ های بلند (قوسی) مواجه می شود که مهار نمودن این توپ ها ، نامطمئن به نظر می آید و دروازه بان مجبور است توپ را مشت یا دفع نماید .
    مبتدیان عزیز سعی کنند ، مشت کردن توپ را ابتدا با دو دست و سپس با یک دست بیاموزند تا در مواقع ضروری بتوانید از دو راه ممکن ، یکی را انتخاب نمایید .
    بدن را کاملا پشت توپ قرار داده و توپ را به همان جهتی که آمده ، مشت کنید . به خاطر بسپارید که اگر بخواهید توپ را به طرفین مسیر پروازش ، مشت کنید . امکان اینکه توپ به دست شما برخورد نکند زیاد است و نتیجتا خطرناک خواهد بود .

    دروازه بان در دو موقعیت ، مجبور به دفع نمودن توپ است :

    • توپ های زمینی سریع ، به طرف گوشه های دروازه .
    • توپ های هوایی در طرفین دروازه بان و هم سطح با تیرک افقی دروازه .


    شیرجه های دروازه بان به طرفین خودش در یک حالت کشش بدنی کامل انجام می گیرد که در این شیرجه ها ، باید از کف دست برای منحرف نمودن توپ استفاده شود . به کار بردن پنجه ها صحیح نمی باشد . زیرا هنگام شیرجه رفتن بدن پشت توپ قرار ندارد .
    تنها عمل غلط و اشتباه ، دفع نمودن توپ به طرف بازی در حال جریان است .
    در شیرجه های هوایی هم از تکنیک شیرجه زمینی استفاده می شود. با توجه به اینکه هنگام فرود ، اول دست ها به سطح زمین فرود می آید و بعد به ترتیب شانه ، کمر و پاها.
    یک دروازه بان فقط در سایه تمرینات مرتب و منظم بدنی می تواند خود را در سطوح بالا تر و بهتر مطرح نماید .
    وظیفه دروازه بان تنها دفاع کردن گل نخوردن نیست بلکه او باید خط دفاع و حمله تیم خویش را با توپ هایی که می فرستد تغذیه نماید .


    ضربه های بلند دروازه بان


    وقتی دروازه بان تیمی سخت تحت فشار خط حمله تیم مقابل قرار می گیرد بهتر است توپ را با ضربه های بلند از منطقه خطر دور نماید . البته ضربه های بلند فقط برای رفع خطر نیست بلکه برای توپ پخش کردن به خطوط میانی و حمله خودی استفاده می شود .
    ضربه زدن از نوع شوت زدن به وسیله قسمت روی پا است . برای شلیک ضربه های بلند و پر مسافت پاهای دروازه بان باید از قدرت خوبی برخوردار باشند . هر ضربه بلند دروازه بان ، برای خط حمله تیم خویش می تواند آغازی برای زدن گل به تیم مقابل باشد .


    پرتاب توپ (هوایی)

    دروازه بان تنها بازیکنی است که می تواند از دست برای پرتاب توپ استفاده نماید . در مواقعی که دروازه بان و مدافعین تیم خودی تحت فشار زیادی قرار ندارند دروازه بان می تواند توپ را با دست برای مدافعین پرتاب نماید . این خود فرصت خوبی برای جا گیری بازیکنان میانی و خط حمله است .


    پرتاب توپ (زمینی)

    از پرتاب های زمینی برای فواصل بسیار نزدیک استفاده می شود که البته این نوع پرتاب از امتیاز پرتاب های هوایی برای جای گیری بازیکنان خودی برخوردار است .

    توضیح درباره شاخصه ها:

    1- جایگیری : شامل قابلیت ایجاد زاویه,آگاهی در استقرار نسبت به وضعیت های مختلف توپ,جایگیری در موقعیت های مختلف هنگام ضربات ایستگاهی,تجربه

    2- عکس العمل : به ترتیب شامل : 1-سرعت 2-سرعت تحلیل 3-سرعت تصمیم گیری 4-سرعت واکنش

    3- پیش بینی  : شامل قابلیت پیش بینی در وضیت های مختلف بازی , قابلیت بازیخوانی , آگاهی از مهارت حریفان , تجربه

    4- خروج  : شامل خروج برای مهار سانتر های ارسالی از جناحین , مهار توپ های بلند بر مبنای درک و هوش و پوشش پشت مدافعان

    5- قابلیت شیرجه و مهار توپ : شامل تکنیک مهار توپ های زمینی , قابلیت مهار توپ های بلند بر مبنای تکنیک - تکنیک شیرجه

    6- مهارت در شروع بازی :  شامل شروع بازی با پا , شروع بازی با دست و مهارت شروع حمله

    7- مهارت تاکتیکی : شامل پوشش , بازیسازی ضد حمله , بردن بازی به مناطق مورد نظر تدابیر تیمی

    8- ارتباط : شامل هماهنگی با خط دفاع , ارتباط با همبازیان , ارتباط با مهاجمین , فرماندهی دیوار دفاعی در هنگام زدن ضربات ایستگاهی

    9- قدرت روانی : شامل مصمم بودن , شجاعت , جسارت , اعتماد به نفس , انگیزه , روحیه برتری جویی , خونسردی و تمرکز , قدرت هدایت و رهبری , تجربه

    10-  قابلیت مقابله با شرایط یک در مفابل یک : شامل :1-حرکت به سمت مهاجم پا به توپ  2-تشخیص زاویه مناسب , 3- مهارت در زمان بندی و زمان گیری  4- شجاعت در موقعیت  5- تجربه

    آموزش تکنیک های دروازه بانی 

    یاسر عطارباشی بازدید : 5960 چهارشنبه 28 مهر 1395 زمان : 17:35 نظرات (2)

    آموزش تاکتیک کرنر فوتسال

    یکی از جذاب ترین تاکتیک هایی که به عنوان یک تاکتیک شروع مجدد می تواند در مدل های مختلفی در جهت ایجاد فرصت گل زنی موثر باشد تاکتیک های کرنر در فوتسال می باشد. در این بخش قصد داریم برخی از جذاب ترین تاکتیک های کرنر در فوتسال را بررسی کنیم.

    قوانین کرنر در فوتسال

    ضربه کرنر هنگام اتفاق می افتد که توپ در اثر برخورد با یکی از بازیکنان زمین حریف که یا به عبارتی وقتی توپ به یکی از بازیکنان صاحب زمین برخورد می کند و از خط کنار دروازه عبور می کند ضربه کرنر اتفاق می افتد و باید با دستور داور ، ضربه ارسال گردد. در فوتسال این ضربه مطابق با قوانین اوت ارسال می گردد ولی با توجه به اینکه در موقعیت مناسب تری نسبت به ضربه اوت قرار دارد باید مطابق با تاکتیک عمل کرد تا حداکثر استفاده انجام گیرد. 

    حتما در هنگام ارسال ضربه باید پای بازیکن بیرون خط قرار گیرد و توپ در موقعیت ثابت و در فاصله 5 سانتیمتری از خط قرار گرفته باشد.

    ویدئو آموزشی تاکتیک های کرنر :

    فیلم آموزش تاکتیک کرنر

    در این فیلم قصد داریم برخی از معروف ترین تاکتیک های کرنر در فوتسال را بررسی کنیم


    یاسر عطارباشی بازدید : 3181 یکشنبه 11 مهر 1395 زمان : 21:53 نظرات (0)

    چگونگی موفقیت در فوتبال

    فرقی نمی کند در چه سنی باشید، اگر شما هم می خواهید ورزش فوتبال را شروع و به صورت حرفه ای دنبال کنید و به موفقیت برسید باید چند بعد اصلی فوتبال را در خود تقویت کنید، در ادامه درباره بعد های فوتبال صحبت خواهیم کرد، پس اگر به دنبال پاسخ روشن برای چگونگی موفقیت در فوتبال می گردید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

    همانطور که در مطلب ویژگی های فوتبالیست حرفه ای چیست گفتیم، فوتبال ۴ بعد اصلی دارد که که عبارت اند از : تکنیک، تناسب اندام، هوش بازی، طرز فکر مناسب . ما اینجا به صورت کوتاه این ۴ بعد را بررسی کرده و سپس به صورت مفصل درباره تک تک عنصر های آن ها صحبت می کنیم.

    ۱- تکنیک : مهارت دریبل زنی، دقت پاس، کنترل توپ، کنترل بدن
    ۲- تناسب اندام : سرعت، قدرت، تعادل و هماهنگی، استقامت ( سرسختی و پایداری)
    ۳- هوش بازی : دانش تاکتیکی، آگاهی محیطی (آگاهی فضایی)، ارزیابی ریسک
    ۴- طرز فکر مناسب : آرامش و قدرت ذهنی، خودانگیزش، همدلی و دلسوزی، خونسردی، قابلیت اتصال و همخوانی با سایر بازیکنان

    پس ما به عنوان بازیکن برای رسیدن به موفقیت در فوتبال باید این ۴ بعد اصلی را در خود تقویت کنیم، در واقع این ۴ تا مهم های ورزش فوتبال هستند، حال ما چگونه می توانیم این مهم ها را در خود تقویت کنیم، جواب بسیار ساده است، برای هر یک از این مهم ها تعداد بسیار بالایی از تمرینات و آموزش های مخصوص طراحی شده که شما با یک جستجوی کوتاه در اینترنت می توانید به آنها دسترسی داشته باشید. برای آگاهی بیشتر شما می توانید مطلب انواع تمرینات در فوتبال را بخوانید.

    یاسر عطارباشی بازدید : 508 سه شنبه 16 شهریور 1395 زمان : 21:51 نظرات (0)

    کنترل توپ در فوتسال

    همانطور که پاس مناسب در عملکرد بازیکنان و انجام تاکتیک های مختلف در فوتسال موثر میباشد کنترل توپ مناسب نیز می تواند در انجام حرکات تکنیکی و تاکتیکی تیم بسیار موثر باشد زیرا کنترل نامناسب توپ باعث اتلاف وقت و عدم تمرکز بازیکن شده و در نتیجه انجام عملیات تاکتیکی را با شکست مواجه خواهد کرد به این دلیل که به دلیل شرایط خاص زمین کوچک در ورزش فوتسال ، وقت از اهمیت زیادی برخوردار هست و با کوچکترین اشتباه احتمال شکست بالا خواهد رفت . 

    انواع کنترل توپ در فوتسال

    • کنترل توپ با کف پا ( که رایج ترین کنترل توپ می باشد )
    • کنترل توپ با سر 
    • کنترل توپ با ران 
    • کنترل توپ با روی پا
    • کنترل توپ با سینه

    آموزش کنترل توپ سنین پایه 

    جهت آموزش هر چه بیشتر شما مربیان عزیز در خصوص آموزش کنترل توپ در فوتسال برای سنین پایه ، مقاله گردآوری کردیم که جهت دانلود رایگان آن می توانید از لینک زیر اقدام کنید.

    دانلود مقاله آموزشی کنترل توپ در فوتسال سنین پایه

    فیلم آموزش کنترل توپ در فوتسال 

    در فیلم زیر حرکات تمرینی جهت کنترل توپ در فوتسال معرفی می گردد. 

    یاسر عطارباشی بازدید : 729 شنبه 30 مرداد 1395 زمان : 10:21 نظرات (0)

    انواع پست در فوتبال

    پست‌های فوتبال در فوتبال مدرن تغییرات زیادی را به خود دیده است این تقییرات هم در نحوه جایگیری این بازیکنان و هم در شرح وظایف این پست ها دیده می شود. در سیستمهای و روشهای مختلف هر بازیکن شرح وظایف مخصوص خود را گرفته است. در این مقاله قصد داریم به بررسی پست های تخصصی در هر منطقه در فوتبال بپردازیم. با توفیق کلاب همراه باشید.

    پست یعنی محل جایگیری و قرار گرفتن بازیکنان در زمین که این امربر اساس مهارت‌ها و قابلیت‌های آن بازیکن انجام می‌شود
    عملکرد مناسب بازیکن در پست خودش باعث می‌شود تیم یک هارمونی مناسب داشته باشد و بقیه هم‌بازی‌ها هم در پست‌های دیگر بتوانند به‌خوبی به وظایف خود را انجام دهند.

    یاسر عطارباشی بازدید : 604 دوشنبه 25 مرداد 1395 زمان : 18:58 نظرات (0)

    تاثیر ذهن در فوتبال

    ورزش فوتبال فقط بازی کردن با پا دویدن و درگیر شدن نیست، همان اندازه که به آمادگی جسمانی مهم است، فوتبال به آمادگی ذهنی نیز نیاز دارد ، آیا تاثیر ذهن فوتبالی در موفقیت بازیکنان را می دانید؟ ما با سوالات بسیاری از سوی شما روبرو می شویم که چگونه در کمترین زمان بهترین تصمیم را بگیرم، چگونه اعصبانیت خود را کنترل کنیم و خیلی سوال دیگر که مربوط به ذهن فوتبالی است.

    در این مطلب می خواهیم به روانشناسی پیچیدگی ها فوتبال بپردازیم و به شما از تاثیر ذهن فوتبالی در موفقیت بازیکنان و بازی فوتبال بگوئیم.

    مغز یک فوتبالیست در هر لحظه از بازی چه زمانی که توپ را در اختیار دارد و چه زمانی که توپ زیر پای هم تیمی و یا حریف است مورد هجوم اطلاعات و اتفاقات بسیاری قرار می گیرد:

    هم تیمی ها در چه موقعیت هایی قرار دارند
    موقعیت بازیکنان حریف چگونه است
    خود باید در چه موقعیتی قرار بگیرم
    توپ در چه وضعیتی قرار دارد و با چه سرعتی در گردش است
    بازیکن رو به رو و پشت سر
    تاکتیک تیمی و پیاده کردن گفته های مربی و …

    حالا فقط کافیه مربی سر بازیکن داد بزنه و او کلا تمرکزش را از دست بدهد و یا داور یک سوت اشتباه بزنه یا یک تکل خطرناک توسط بازیکن حریف زده بشه تا هیجانات منفی زیادی از قبیل خشم و عصبانیت نیز در بازیکن ایجاد شوند. هیجاناتی که به راحتی می توانند بخش مغز منطقی و ذهن فوتبالی فوتبالیست را که مرکز شناسایی محرک، انتخاب و راه اندازی پاسخ (مرکز تصمیم گیری) می باشد را لحظه ای از کار بندازد.

    و در همین چند لحظه چه اتفاق های که رخ ندهد ، همین یک لحظه کافی است تا بازیکن بزرگی مثل زیدان فینال جام جهانی را از دست بدهد. و نه تنها خود بلکه کل تیم را از هم بپاشاند. همین یک لحظه کافی هست تا ستاره ای همچون بکهام در یک هشتم نهایی جام جهانی از زمین اخراج شده و به مدت چهار سال مورد نفرت و توهین هواداران انگلیس و منچستر قرار بگیرد. همین یک لحظه کافی هست تا وین رونی به راحتی فریب کریس رونالدو را بخورد و به او ضربه زده و از بازی اخراج شده و موجبات باخت تیم اش و از دست دادن جام جهانی را فراهم آورد.

    فوتبال بازی ثانیه هاست ولی مغز فوتبال با صدم ثانیه ها سر و کار دارد. فقط کافی هست تا صدم ثانیه ای تمرکز یک فوتبالیست به هم بخورد تا شکستی یا حتی فاجعه ای را فراهم آورد. کافی است یک لحظه دیر تصمیم بگیرد و یک تک به تک مهم را از دست بدهد و یا توپ را لو بدهد و تیم را با یک خطر مواجه کند.
    این روانشناسی پیچیدگی های فوتبال و ذهن فوتبالی است که از درگیری با داور، بازیکن حریف و حتی بازیکن خودی جلوگیری می کند ، لطفا با این پیچیدگی ها آشنا شوید و ذهن فوتبالی خود را تقویت کنید حتما تمرینات ذهنی انجام دهید و مطالب مربوط به کنترل خشم را بخوانید . ما مطلب کاهش خشم و کنترل عصبانیت را در این باره قبلا در سایت قرار داده ایم که پیشنهاد می کنیم حتما بخوانید.

    ولی واقعا چند درصد از مربیان و بازیکنان ما به این موارد یعنی تاثیر هیجانات و مسائل ذهنی و روانی فوتبال اهمیت داده و آنرا آموزش می دهند؟ وقتی می پرسید که چرا فوتبال کشور ما با همین تمرینات که تیم های اروپایی انجام می دهند پیشرفت نمی کند، به آموزش این مسائل و ذهن فوتبالی دقت کرده اید ؟
    آیا تفاوت فوتبال ما با اروپا فقط در استادیوم های پیشرفته و لباس های شیک و استوک های گرانقیمت و حقوق های میلیاردی هست؟ آیا فکر نمی کنید که مهم ترین تفاوت بین فوتبالیست ها و مربیان ما با آنهاست؟ و چیز های مهمی که از کودکی به آنها آموزش داده اند، در کشور ما چقدر به این مسائل توجه می شود؟ آیا مربیان شما در تمرینات درباره تاثیر ذهن فوتبالی در موفقیت بازیکنان صحبت می کند ؟

    یاسر عطارباشی بازدید : 503 چهارشنبه 20 مرداد 1395 زمان : 11:16 نظرات (0)

    آموزش لمس توپ - رده سنی پایه

    اولین لمس توپ یکی از اساسی ترین مهارت های بازی شماست. اگر اولین لمس را ضعیف انجام داده، یا آن را به روشی موثر انجام ندهید، قادر به پاس دادن، شوتزنی و یا دریبل نخواهید بود. از سوی دیگر، اولین لمس خوب می تواند بسیاری از درها را باز کند.

    لمس توپ اول بازیکن این امکان را برای او فراهم می آورد
    که توپ را تحت کنترل خود داشته باشد و در نتیجه تصمیم درستی برای اقدام بعدی خود بگیرد. فضا و زمان یک بازیکن که بر اقدام بعدی وی تاثیر می گذارند از عوامل وابسته به لمس اول توپ می باشند.

    اولین لمس توپ یکی از اساسی ترین مهارت های بازی شماست. اگر اولین لمس را ضعیف انجام داده، یا آن را به روشی موثر انجام ندهید، قادر به پاس دادن، شوتزنی و یا دریبل نخواهید بود. از سوی دیگر، اولین لمس خوب می تواند بسیاری از درها را باز کند.

    یاسر عطارباشی بازدید : 1638 دوشنبه 18 مرداد 1395 زمان : 13:25 نظرات (0)

    انتخاب کفش ورزشی مناسب

    پوشیدن کفش مناسب در هر ورزشی بسیار حائز اهمیت است. تطبیق نوع پای شما با کفش ورزشیتان باعث بهتر شدن تناسب و عملکرد در شما خواهد شد. یافتن مناسب‌ترین کفش ورزشی از بین طیف متنوع و گیج‌کننده‌ای از کفش‌های ورزشی موجود در بازار، می‌تواند کاری مشکل باشد. با این‌ وجود، انتخاب یک جفت کفش مناسب برای دویدن، پیاده‌روی و دیگر فعالیت‌های ورزشی برای پیشگیری از بروز درد ساق پا، درد پاشنه پا و دیگر مشکلات بسیار مهم است. پوشیدن کفش مناسب می‌تواند میزان عملکردتان را بهبود ببخشد.

    همواره خرید و انتخاب کفش ورزشی یکی از مهمترین و حساسترین انتخاب هایی است که یک ورزشکار باید بدان توجه کند. کفش ورزشی مناسب می تواند در جهت انجام حرکات ورزشی به صورت صحیح و همچنین جلوگیری از آسیب دیدگی بسیار موثر باشد. 

    در اینجا قصد داریم به شما شیوه انتخاب کفش ورزشی مناسب را آموزش دهیم.

    خرید کفش ورزشی

    برای خرید کفش ورزشی باید به چند نکته توجه کنید :

    1. لبه پشتی کفش
    2. فضای کافی برای انگشتان پا
    3. زیره کفش
    4. لایه میانی
    5. کفی کفش
    6. تنفس کفش

    فیلم انتخاب کفش ورزشی مناسب

    در فیلم زیر شما می توانید نکات مهم در هنگام انتخاب و خرید کفش ورزشی را مشاهده نمایید.

    یاسر عطارباشی بازدید : 897 پنجشنبه 07 مرداد 1395 زمان : 18:15 نظرات (0)

    شرایط دروازه بانی

    در این بخش قصد داریم به برخی از مهمترین شرایطی که می تواند در موفقیت دروازه بان تاثیرگذار باشد بپردازیم.

    سن آغاز دروازه بانی

    سن شروع دروازه بانی

    اصولا شرایط سنی خاصی در مورد آغاز فعالیت یک دروازه بان وجود ندارد اما  ۶ تا ۱۲ سال می تواند زمان خوبی برای شروع فعالیت باشد چرا که در این شرایط یادگیری اصول اساسی و پایه برای یک دروازه بان و همچنین بلحاظ فیزیکی تقویت عضلات و انعطاف پذیری


    خصوصیات روانی یک دروازه بان

    بعد از آمادگی جسمانی یکی دیگر از خصوصیات مهم یک دروازه بان ویژگی روحی و روانی او می باشد این خصیصه در شرایط بحرانی و پر استرس به کمک او می آید و موجب می شود که تیم خود را از بحران خارج نموده و آرامشی به تیم تزریق کند که بعد از سپری شدن بحران تیم بتواند به انجام کارهای تاکتیکی و دیگر وظایق محوله از سوی سرمربی ادامه دهد.

    این مورد علاوه بر اینکه می تواند موجب روحیه مضاعف در بین بازیکنان خودی گردد می تواند موجبات تخریب روحی در بین بازیکنان حریف شود و همانطور می دانیم یک بازیکن در طی بازی در صورتیکه از لحاظ روحی شرایط نامناسبی داشته باشد به همان اندازه از شرایط جسمی او کاسته می شود و او را در انجام کارهای تکنیکی فردی و تاکتیکی تیمی عاجز می کند پس بنابراین این مورد بسیار قابل اهمیت است.

    شرایط بحرانی که در حین مسابقه می توان از آن ها یاد کرد به شرح ذیل می باشد

    زمانهایی که تیم در خانه حریف بازی می کند و فشار روانی ناشی از تشویق بیش از حد تماشاچیان در ابتدای مسابقه موجب عقب نشینی تاکتیکی بصورت غریزی می گردد

    زمانی که یک دروازه بان گل دریافت می کند و از لحاظ روحی هم او و هم تیمش تخریب می گردد که اگر دامنه دریافت گلها زیاد باشد این فشار روانی بسیار زیاد می باشد

    زمانی که یک بازیکن خودی درون زمین از تیم توسط داور مسابقه از زمین اخراج می گردد

    هنگامی که تماشاچی های خودی اقدام به سر دادن شعار برعلیه سرمربی تیم و بازیکنان خودی می کنند

     هنگامی که تیم حریف با خطاهای خطرناک و بی مورد  اقدام به جنگ روانی بصورت درگیری در زمین می کند

    شرابط بحراین علاوه بر شرایط موجود در زمین مسابقه به شرایط خارج از مستطیل سبز نیز برمی گردد که برای عدم بوجود آمدن آن مسولان باشگاه قبل از مسابقه به مدت یک یا چند روز (بستگی به حساسیت بازی آینده دارد که بعضا به یک هفته هم می رسد) تیم را به اردو برده و در هتل دور از دسترس رسانه ها و مردم اسکان می دهند

     


    ورزشها و فعالیت هایی که می توانند موثر باشند

    همانطور که گفته شد یک دروازه بان باید از لحاظ آمادگی بدنی دو خصوصیت بارز داشته باشد:

    ۱. قدرت بدنی

    ۲. سرعت بدنی

    قدرت بدنی به میزان آمادگی جسمانی بلحاظ بدنی و تنفسی بستگی دارد که مورد می تواند در عکس العمل های بموقع و سریع به تعداد زیاد در تمرینات موثر باشد از جمله ورزشهای موثر که برای این قسمت از آمادگی می توان موارد زیر را نام برد:

    بدنسازی با وزنه

    دویدن

    و انجام دیگر حرکات قدرتی در تمرینات

    سرعت بدنی به میزان انعطاف بدن بستگی دارد که این مورد می تواند در عکس العمل های سریع در درون دروازه  حائز اهمیت باشد البته این خصوصیت تا حدودی ذاتی و ژنتیکی نیز می باشد از جمله ورزشهای موثر موارد زیر را می توان نام برد:

    ژیمناستیک

    تنیس روی میز (پینگ پونگ)

    کاراته و تکواندو

    و انجام دیگر حرکات انعطافی در تمرینات


    فیزیک بدنی دروازه بان

    یک دروازه بان باید از لحاظ فیزیکی دارای قدی بلند دستان کشیده و بدنی ورزیده داشته باشد و دارای بدنی کاملا ورزیده و متناسب باشد یعنی اینکه بلند قد و نحیف و لاغر نباشد. راه رفتن او باید مانند افراد عادی باشد و در راه رفتن اندام او به چپ و راست و جلو خم نشود به عبارتی شل شل راه نرود. دارای قدرت جهش و پرش باشد و همچنین دارای دستان قوی و پرقدرت باشد. ضمن اینکه از لحاظ قدرت بدنی و فیزیکی باید شرایط مطلوبی داشته باشد باید از لحاظ سرعت و انعطاف بدنی نیز از شرایط بسیار خوبی برخوردار باشد که این مورد در رفلکس های سریع و عکس العمل ها حائز اهمیت است.

    یاسر عطارباشی بازدید : 1624 پنجشنبه 07 مرداد 1395 زمان : 14:43 نظرات (0)

    آموزش دفاع در فوتسال

    همانطور که حرکات تکنیکی در فوتسال بسیار مهم و تاثیرگذار می تواند باشد دفاع در فوتسال نیز نقش بسیار مهمی در حفظ نتیجه خواهد داشت و می توان گفت کاری بسیار دشوارتر از حمله می باشد. در هنگام دفاع بهتر است بازیکن و تیم چند نکته را مدنظر داشته باشند. 

    به صورت کلی در فوتسال دو مدل دفاع داریم : 

    • دفاع تیمی
    • دفاع فردی 

    دفاع تیمی در فوتسال

    در مورد دفاع تیمی ، تیم باید با استفاده از تاکتیک های مختلف دفاعی در جهت دفاع اقدام کند و متناسب با تاکتیک های هجومی تیم حریف در جهت انتخاب تاکتیک دفاعی مناسب اقدام کند. 

    دفاع فردی در فوتسال

    بازیکن باید در برابر حرکات تکنیکی که حریف در برابر او انجام می دهد عکس العمل مناسبی انجام دهد و متناسب با نوع تکنیک ، ضد تکنیک مناسبی انتخاب کند . همچنین قرار گرفتن وضعیت بدنی بازیکن و میزان سرعت و عکس العمل بازیکن می تواند در دفاع مناسب بسیار موثر باشد.

    آموزش جاگیری در فوتسال

    بازیکنان باید متناسب با تاکتیک هجومی حریف ، جاگیری مناسبی در زمین خود داشته باشند و از تاکتیک های مناسب دفاعی استفاده کنند.

    دفاع من تو من در فوتسال

    یکی از تاکتیک های دفاعی که در فوتسال انجام می گیرد دفاع من تو من در فوتسال man to man می باشد به این صورت که بازیکن باید مثل یک سایه بازیکن حریف را تعقیب کند و در برابر حرکات تکنیکی و حرکات هجومی حریف ، عکس العمل مناسب انجام دهد.

    فیلم دفاع فوتسال

    در این بخش فیلم آموزشی در جهت دفاع در فوتسال برای شما قرار دادیم که مربوط به مسابقات فوتسال می باشد.

    یاسر عطارباشی بازدید : 2411 پنجشنبه 24 تیر 1395 زمان : 18:26 نظرات (2)

    جاگیری دروازه بان در فوتسال

    یکی از مهمترین نقش در فوتسال توسط دروازه بان ایفا می شود که نقشی بسیار مهم و تاثیرگذار را داراست. دروازه بان در هنگام حمله تیم حریف باید در موقعیت و وضعیت مناسبی قرار داشته باشد تا احتمال گل شدن توپ را کاهش دهد. 

    ویژگی های دروازه بان فوتسال

    دروازه بان در فوتسال باید از ویژگی های خاصی برخوردار باشد 

    • سرعت عکس العمل بالا
    • چابکی و سرپنجه بودن
    • فیزیک مناسب و دستان کشیده 
    • باید برای دروازه بان از تمامی موقعیت های زمین تمرین شوت انجام گیرد تا وضعیت دروازه بان در هنگام شوت چک گردد و اصلاح گردد

    آموزش جاگیری و دریافت توپ دروازه بان فوتسال

    نکاتی در مورد نحوه جاگیری درون دروازه



    برای جاگیری در دروازه لازم نیست مدام به عقب خود نگاه کنید که در کجا ایستاده­اید بلکه برای اینکه ببینید در وسط دروازه هستید یا نه کافی است که موقعیت خود را نسبت به دروازه مقابل تنظیم کنید یعنی در وسط دروازه روبرو جاگیری کنید.

    - به یاد داشته باشید هر چه شما به سمت توپ بروید موفق تر خواهید بود.

    - اگر توپ در وسط زمین و حوالی آن است شما می توانید تا نزدیکی 18 قدم یعنی 2 - 3 متر مانده به آن جلو بیایید.
    - اگر توپ در زمین حریف است شما از خط 18 قدم هم باید خارج شوید تا توپ­های پشت دفاع را جمع کنید.
    - به طور کلی توپ هر کجا بود شما یک نیمساز فرضی از توپ به خط دروازه رسم کرده و شما روی آن نیمساز جاگیری کنید.

    - روی خط دروازه هرگز جاگیری نکنید که این کار دروازه­بان­های ترسو است.

    - همیشه از خط دروازه بنا به فاصله توپ و نحوه جاگیری حریف فاصله را رعایت کنید. اگر حریف موقعیت شوت به خود گرفت سریع به اندازه 2 الی 3 متر علاوه بر فاصله­ای که از خط دارید برای تنگ کردن زاویه جلو بیایید.

    - اگر حریف به دروازه شما نزدیک شد و موقعیت شوت به خود نگرفت شما ضمن رعایت خروج مناسب از خط دروازه باید حواستان به توپ­هایی که ممکن است چیپ کند نیز باشد.

    - رعایت فاصله از خط دروازه به مرور زمان و بازی های زیاد و کسب تجربه بهتر می­شود؛ پس تا می­توانید بازی کنید. برای نمونه اگر حریف پشت 18 قدم پا به توپ باشد شما تا خط 6 قدم می­توانید جلو بیایید و دفاع خود را نیز به جلو به منظور آفساید گیری هدایت کنید

    در فیلم زیر شما می توانید نحوه جاگیری و دریافت توپ توسط دروازه بان در فوتسال را مشاهده کنید.

    یاسر عطارباشی بازدید : 1538 سه شنبه 15 تیر 1395 زمان : 20:45 نظرات (0)

    دفاع کرنر در فوتسال

    همانطور که کرنر در فوتسال تاکتیک های متنوعی دارد باید در جهت دفاع کرنر نیز تاکتیک هایی وجود داشته باشد تا به عنوان ضدتاکتیک عمل کند و در برابر تاکتیک های کرنر ، عمل کند. در فیلم زیر می خواهیم برخی از مهمترین تاکتیک های کرنر و روش دفاع کردن در آن ها را بررسی نماییم.


    دفاع کرنر در فوتبال

    در فوتبال نیز با توجه به وسعت زمین ، تاکتیک ها به مدل دیگری قابل ارائه می باشد که در اینجا به بررسی این موضوع می پردازیم.

    یاسر عطارباشی بازدید : 1301 جمعه 11 تیر 1395 زمان : 19:38 نظرات (2)

    دفاع انفرادی در فوتسال

    دفاع انفرادی در فوتسال به گفته بزرگ‌ترین مدرسان و مربیان فوتسال دنیا مهم‌ترین تکنیک یک بازیکن فوتسال و پایه و اساس اصول دفاعی یک تیم است.

    توانایی دفاع فردی در فوتسال است که قدرت و کیفیت یک بازیکن را مشخص می‌کند برای همین هر بازیکن فوتسال برای موفقیت باید حتماً در دفاع فردی و انفرادی تبحر زیادی داشته باشد.

    یاسر عطارباشی بازدید : 946 شنبه 05 تیر 1395 زمان : 22:22 نظرات (0)

    آموزش دریبل

    دریبل چیست ؟ 

    دریبل یا dribble به حرکات تکنیکی مختلفی که در جهت عبور از سد دفاع بازیکن حریف انجام می گیرد گفته می شود .

    بازیکن دریبل زن

    مربیان باید در انتخاب بازیکن دریبل زن دقت کنند و این بازیکن باید از شرایط و قابلیت های ویژه ای بهره بگیرد :

    1- آگاهی محیطی فوق العاده
    ٢- دارای تعادل و کنترل بدنی خوب
    ٣- پیش بینی درست از شرایط مدافع
    ٤ – زمان بندی مناسب
    ٥ –  مهارت بالا در بازی با توپ.
    6- هوش مناسب
    در واقع دریبل حرکت هماهنگ با توپ را که دارای ویژگی های تغییر سرعت، تغییر مسیر و فریب باشد در برمی گیرد.

    شرایط دریبلینگ dribling

    در هنگام انجام دریبل چند مرحله باید مدنظر بازیکن دریبل کننده قرار بگیرد تا بتواند دریبل موفقی داشته باشد.
    1- نزدیک شدن: بازیکن با سرعت به مدافع نزدیک شده و از حرکت عرضی خودداری می کند.
    ٢ – بر هم زدن تعادل حریف: این عمل را مهاجم خارج از محوطۀ درگیری مدافعین باید انجام دهد.
    ٣ – بهره برداری از فضای پشت مدافعان

    آموزش دریبل سنین پایه 

    در مورد سنین پایه باید حرکات تکنیکی مناسبی انتخاب شود تا امکان انجام آن توسط سنین پایه وجود داشته باشد باید مربیان در انتخاب حرکات تکنیکی و دریبل مناسب دقت کنند. 

    در ویدیوی زیر شما می توانید نحوه دریبل یک در مقابل یک و شوت به دروازه در سنین پایه فوتبال را مشاهده کنید.

    آموزش دریبلینگ بخش اول

     

    آموزش دریبل

    در فیلم زیر چند نمونه تمرین آموزشی جهت دریبل قرار داده شده است. 

    یاسر عطارباشی بازدید : 803 چهارشنبه 02 تیر 1395 زمان : 21:50 نظرات (1)

    آموزش تاکتیک 3-1 در فوتسال

    سیستم 3-1 یکی از سیستم‌های کاربردی ورزش فوتسال است در این سیستم ۳ بازیکن در قسمت عقب زمین و تقریباً روی یک خط جایگیری می‌کنند و بازیکن چهارم به‌عنوان بازیکن رأس یا پیوت در قسمت جلوی زمین و داخل زمین حریف قرار می‌گیرد.

    در این مقاله باهم در مورد این سیستم ، ویژگی‌های این سیستم و بازیکن پیوت صحبت می‌کنیم .

    وجود یک پیوت و مثلث بازیکنان امکان انجام انواع تاکتیک‌های متنوع را به ما می‌دهد

    سیستم 3-1 به ما امکان می‌دهد تعادل و برتری عددی در دفاع و حمله را به وجود آوریم

    وجود 3 بازیکن در قسمت عقب زمین و نوع جایگیری این بازیکنان پوشش مناسبی را در دفاع نسبت به سیستم 4-0 را به ما می‌دهد و سریع‌تر می‌توان تیم مهاجم به آرایش دفاعی تغییر آرایش بدهد.

    اگر در این سیستم ما یک بازیکن پیوت با قدرت بالا داشته باشیم می‌توانیم خطرهای زیادی مقابل دفاع حریف ایجاد کنیم بازیکن پیوت زیر فشار همیشگی مدافعان حریف است درنتیجه برای حفظ توپ و نگه‌داشتن توپ باید ازنظر قدرت بدنی و تکنیک قدرت بالایی داشته باشد بازیکن پیوت باید بتونه حداقل 4 ثانیه توپ را در اختیار خود قرار دهد تا بازیکنان دیگر به او در حمله ملحق شوند.

    ‏آموزش فوتسال  این سیستم نسبت به سیستم 4-0 آسان‌تر است اگر تیمی یک بازیکن مناسب برای پست پیوت و یو بازیکن مناسب به‌عنوان بازیکن عقب گیر داشته باشد می‌تواند با این روش بازی کند.

    یاسر عطارباشی بازدید : 924 چهارشنبه 11 فروردین 1395 زمان : 11:57 نظرات (0)

    تعداد صفحات : 2

    اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 209
  • کل نظرات : 17
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 23
  • آی پی دیروز : 252
  • بازدید امروز : 46
  • باردید دیروز : 393
  • گوگل امروز : 8
  • گوگل دیروز : 80
  • بازدید هفته : 678
  • بازدید ماه : 1,553
  • بازدید سال : 72,024
  • بازدید کلی : 340,625